Titulem Miss Universe ve španělské soutěži krásy se může nově pochlubit Angela Ponce, která se ale narodila jako chlapec a podstoupila změnu pohlaví. Stala se tak nyní první transsexuálkou, která korunku získala. 

Organizátoři soutěže ve Španělsku zrušili zákaz transgender soutěžících již v roce 2012, ale tehdy byla Angela ještě v mužském těle, ačkoliv od dětství věděla, že je jiná. V 11 letech poznala, že se cítí být ženou. Později se rozhodla pro hormonální léčbu a v roce 2014 podstoupila i operaci na změnu pohlaví. Už po roce se přihlásila do Miss World, ale neuspěla.

Teprve teď se na ni usmálo štěstí a ona zvítězila a probojovala se i do finále světové Miss Universe, kde se utká mimo jiné i s Češkou Leou Šteflíčkovou (20).

„Reprezentovat jméno a barvy Španělska před celým vesmírem bylo vždycky mým velkým snem“, přiznala na Instagramu záhy po výhře novopečená Misska. „Mým cílem je být hlasem nejen pro LGBTQ+ komunitu, ale pro celý svět," dodala Ponce, která podporuje také organizaci Daniela Fundacion, která se zabývá problematikou transsexuálů.

VIDEO: Miss ČR 2002 Kateřina Průšová: Dnes už bych do soutěže krásy nešla!

Video
Video se připravuje ...

Miss ČR 2002 Kateřina Průšová: Dnes už bych do soutěže krásy nešla! David Turek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
25 fotografií