O novém šestidílném seriálu Zkáza Dejvického divadla se debatovalo v rámci karlovarského festivalu a diváci byli zmateni, že na scéně vidí herce, kteří nejsou členy souboru a naopak. A důvod byl jasný, v divadle totiž proběhly „škatulata, hejbejte se“.

„I když David Novotný v seriálu hraje, už není členem souboru divadla ve smyslu, že není ve stálém angažmá. On sám chtěl odejít, ale neznamená to, že jsme spálili mosty, on dohrává všechny inscenace, které jsou s ním. Sám dospěl k tomu, že chce dělat divadlo a filmy podle svého a necítil se úplně komfortně v našem souboru. A není první, který takhle odešel, třeba odešla i Táňa Vilhelmová nebo kdysi Marek Taclík. Je to takový přirozený proces,“ vysvětlil Martin Myšička.

Ten navíc prozradil, že místo Novotného do souboru od září nastupuje do angažmá Vladimír Polívka, Tomáš Jeřábek a také Lukáš Příkazký.

Ti si však v seriálu nezahrají. V jednotlivých epizodách by pro ně nebyla role. Kdo však si roli u režiséra a kreativní producentky ČT Kateřiny Ondřejkové vydupal, byla bývalá členka divadla Tatiana Vilhelmová, která z divadla odešla před pěti lety.

„Já to ještě doplním. Miroslav Krobot tam Davida Novotného chtěl. A roli tam chtěla také Táňa Vilhelmová. Tak pro ni kluci scénáristi museli připsat jednu scénu, protože si tam prostě chtěla zahrát,“ prozradila na debatě v domě ČT, čímž šokovala ostatní herce. „Aha, to ani nevíme,“ divili se Lenka Krobotová s Václavem Neužilem.  

Seriál z autentického prostředí uvidí diváci na České televizi začátkem příštího roku, nejspíš už v lednu.

 

Fotogalerie
25 fotografií