Začátkem dubna se partička asi 15 mladíků oddávala v odpočinkové zóně za nákupním centrum Galerie Butovice alkoholovému dýchánku. Lidé si na jejich chování začali stěžovat, a tak skupinku přišli umravnit dva členové zdejší ochranky. Mladíci tehdy zareagovali nejhorším možným způsobem a ochranku v přesile napadli. Sekuriťáci skončili v péči záchranářů.

Kriminalistům se na začátku července podařilo ukončit prošetřování celé události. Výsledkem je obvinění dvou mladých mužů. Hlavním agresorem je jednadvacetiletý mladík, který čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí mu až 12 let ve vězení. Druhým obviněným je třiadvacetiletý muž, kterého policie obvinila z výtržnictví.

Podle informací policie pomohla při objasňování medializace tohoto případu. „Díky zveřejněné pátrací relaci apelovalo a naléhalo jejich blízké okolí na obviněné mladíky natolik, že ti se následně přihlásili kriminalistům sami a posléze se k brutálnímu útoku i doznali,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan, podle kterého ani tak nebylo vyšetřování jednoduché. Bylo zapotřebí zadat řadu znaleckých posudků a prokázat mnoho okolností, které mají s událostí spojitost.

Video
Video se připravuje ...

Parta mladých mužů surově zbila dva členy ochranky Obchodního centra Nové Butovice. Oba sekuriťáci skončili v péči lékařů. Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií