Františka Čížková s Andreou Verešovou jsou dlouholeté kamarádky, které si o módě často povídají. Ostatně i tak vznikl nápad na jejich spoluprácipro nadační značku BlackEve, která  pomáhá dětem ze sociálně slabých rodin. Domluvily se tedy zatím na jedné malé kolekci, která by se měla vejít maximálně do deseti modelů a první z nich už Františka vynesla rovnou na sobě na přehlídce Andrey Verešové.

Pro Františku je navrhování kolekce velkým návratem do minulosti. "S návrhářstvím jsem skončila po roce 1989, kdy pro mě svobodné povolání matky od tří dětí, kteří chodili do školy a měly své potřeby, bylo svazující. Proto jsem se rozhodla pro stálý plat a ukročila od módy, na kterou tady nebylo místo," vysvětlila Blesk.cz Františka Čížková.

"Vrátila jsem se k tomu s chutí a jsem šťastná, že mi značka BlackEve dala důvěru a volnou ruku k tomu, abych pro ně vytvořila kolekci, která výjde na podzim. A zatímco Andrea se Zuzanou Lešákovou navrhují modely spíš pro sebe, já bych chtěla navrhovat i pro ty starší a ty ženy, které potřebují leccos zakamuflovat. Ale zároveň chci, aby to bylo zároveň efektní a něčím to oslovilo a nebyla to nuda," doplnila ke své kolekci Čížková.

Fotogalerie
42 fotografií