Minulý týden musela Alžběta ze zdravotních důvodů zrušit oficiální návštěvu katedrály svatého Pavla, kde se mohla setkat s herečkou Angelinou Jolie (43). Ve stejnou dobu se navíc začaly v zemi řešit jednotlivé změny, které by nastaly po její smrti. Není divu, že fanoušci královské rodiny začali mít o uznávanou panovnici velký strach.

Královna se proto zřejmě rozhodla, že je čas své poddané uklidnit. Pustila se proto do dalších svých povinností a účastnila se tradiční ceremonie ve skotském Edinburgu, kde ji místní představitelé jako obvykle nabídli klíč k městu coby důkaz respektu. Podle protokolu ho ale nesměla přijmout, aby tak vyjádřila důvěru ve své místní zástupce.

Na první akci na veřejnosti po zdravotních problémech královna dorazila ve vínovém Bentley a poslechla si kapelu skotského královského regimentu. Na sobě měla jasně žlutý kostýmek a nesměl chybět ani stejně barevný klobouček. V této barvě Alžběta zářila jako sluníčko a vůbec na sobě nedala znát, že jí není dobře. Přitom podle britských médií trpí bolestmi kolen. Přesto by to při její ladné chůzi nikdo nehádal.

Alžběta údajně také odkládá operaci kolen kvůli příliš dlouhé době nutné k rekonvalescenci. Místo pobytu v nemocnici, který by jí zřejmě ulevil od bolesti, ji teď ale čeká cesta po Skotsku a návštěva dalších místních měst.

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

 

Fotogalerie
57 fotografií