Scénář jako z detektivky se v první červencové pondělí odehrál v sázkové kanceláři na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3. Pachatel přišel na pobočku, přistoupil k okénku a přes přepážku přehodil batoh. Následně vytáhl zbraň, kterou měl v pouzdře a pouzdro rozepnul s tím, že chce peníze, popsal policejní mluvčí Jan Daněk. Vyděšená obsluha mu ze strachu o život vydala desítky tisíc korun a prohnaný lupič vzal i s vysokým obnosem nohy na ramena. 

Díky zveřejnění v médiích se podařilo rychle muže ztotožnit. „Následně si pro něj kriminalisté z druhého oddělení třetího policejního obvodu došli a zadrželi ho na ulici před domem,“ popsal Daněk. Protože hrozilo, že by u sebe mohl mít pistoli, použili policisté donucovací prostředky. Třicetiletý muž pak skončil na služebně kriminalistů, kde se k přepadení doznal a vydal jak zbraň, tak i oblečení, ve kterém loupil,“ řekl mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policie dopadla muže, který loupil na náměstí Jiřího z Poděbrad. Policie České republiky

Lupič navíc nebyl žádný nováček - ihned po zadržení putoval do vězení, protože už byl odsouzen na 102 měsíců vězení. Na svědomí má přepadení dalších šesti sázkových kanceláří v severních Čechách. Za loupež na náměstí Jiřího z Poděbrad mu hrozí až deset let za mřížemi. 

Video
Video se připravuje ...

Policie dopadla muže, který loupil na náměstí Jiřího z Poděbrad. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií