Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Turisty v Řecku nechali 3 hodiny v letadle rozpáleném sluncem: Dehydratace, kolaps a panika

Vedro, dehydratace a panika: Dovolenkáři mířící ze Zakynthosu do Anglie strávili tři hodiny na palubě letadla poté, co byl jejich let opožděn
Vedro, dehydratace a panika: Dovolenkáři mířící ze Zakynthosu do Anglie strávili tři hodiny na palubě letadla poté, co byl jejich let opožděn  (Autor: archiv, profimedia)
Autor: rc - 
3. července 2018
06:20

Horor si prožili pasažéři letu Thomas Cook, kteří směřovali z řeckého ostrovního ráje Zakynthos do Londýna. Let měl totiž neuvěřitelné tři hodiny zpoždění a palubní personál dokonce dovolenkáře nepustil z paluby letadla. Jedna z pasažérek dokonce omdlela!

Konec dovolené se proměnil v horor pro turisty, kteří využili služeb společnosti Thomas Cook. Ten totiž vypravoval letadlo z řeckého ostrova Zakynthos do Londýna. Let MT1805 byl však neuvěřitelné tři hodiny opožděn! Plánovaný odlet z řeckého ostrovního ráje byl ve 14 hodin odpoledne, ovšem let byl odložen a to z důvodu nedostatku paliva.

Teploty na ostrově se v neděli pohybovaly kolem 29°C a v letadle nefungovala ani klimatizace. Dovolenkáři, kteří byli dehydratovaní, zpocení a unavení, chtěli palubu po dobu dodávání paliva opustit, ovšem byli zastaveni letuškami, že letadlo co nevidět vzlétne. Dokonce ani pasažérům nebyla poskytnuta voda ani jídlo. V letadle se nacházely rodiny s dětmi a dokonce i těhotná žena, která hrozné podmínky nemohla vydržet a propukla v pláč. Pasažérka Isabella Wright, která trpí cukrovkou, dokonce omdlela! „Byli jsme uvězněni v té zapařené krabici a nemohli jsme dýchat, protože klimatizace byla vypnutá,“ řekl jeden z cestujících pro The Sun. „Nedali nám žádné jídlo, a nepustili z letadla, protože neustále říkali, že let během několika minut vzlétne. Žena měla záchvat a další žena omdlela, protože bylo téměř třicet stupňů. Pilot se vyhýbal očnímu kontaktu s námi a nejméně čtyři letušky ignorovaly naše otázky,“ dodal.

Po třech hodinách pekla bylo cestujícím oznámeno, že let byl zrušen a tak byli posláni na hotel. V hotelích kam byli pasažéři posláni, však noční můra pokračovala. Pokoje byli špinavé a bez klimatizace. „To bylo strašné! Bylo to zkrátka porušení lidských práv,“ řekla Isabella Wright.

VIDEO: Na letišti v Letňanech se při přistání poškodilo malé sportovní letadlo.

krista2018 ( 3. července 2018 13:08 )

Taky zažil, přiletěli jsme v pět hodin ráno a nechali nás do osmi čekat před celní budovou než přijde personál. Do Řecka od té doby néééééé

Zobrazit celou diskusi