Případ zahájilo obvinění ze strany Applu, že Samsung zkopírovat design iPhonu a zneužil designové patenty Applu v rámci své grafické nadstavby TouchWiz. V případu padlo hned několik rozsudků, podle kterých měl Samsung za zneužití patentů zaplatit Applu v součtu stovky milionů dolarů.

TIP: Hotovo, odklepnuto. Samsung zaplatí Applu pokutu přes 11 miliard Kč

Celý případ se později dostal i k Nejvyššímu soudu v USA, který se ve finálním řízení přiklonil na stranu Applu. Samsung tak dostal nařízení zaplatit pokutu přes 11 miliard Kč. Část z této sumy však Samsung Applu hradil již dříve, proto jihokorejci pouze doplatili zbytek vyměřené částky. S verdiktem se však nesmířili a v rámci navrhovaného rozkladu se chtěli soudit o navrácení zaplacené částky. Celý kolotoč stání, soudních řízení a odvolávání by se tak rozjel úplně nanovo...

TIP: Apple má zaplatit 506 milionů dolarů za porušení patentů u procesorů řady A

Tomu je však konec. Obě strany doručily soudkyni Lucy Koh informaci o tom, že mezi oběma společnostmi došlo k oboustranné mimosoudní dohodě. Žádná z firem do médií nezveřejnila podmínky dohody a také k ní nepřidala žádné tiskové prohlášení. Apple a Samsung se již v roce 2014 rozhodli ukončit spory mimo území USA, a dnešním dnem končí i jejich tahanice v zámoří. Samsung s Applem však mají hodně daleko od toho býti spojenci. Jejich konkurence v oblasti smartphonů, a do budoucna i v segmentu chytrých vozidel, virtuální reality, a dalších oblastech elektroniky, bude i nadále pokračovat.