Podle britského deníku Sun trpí panovnice bolestmi v kolenou, které se postupně zhoršují. Dokonce už má prý i problémy vstávat ze židle. Této variantě ostatně nahrává i to, že před časem raději jela výtahem, než aby vyšla 26 schodů do parlamentu. Potíže s koleny jsou v jejím věku víc než pochopitelné.

Ovšem královně by mohla ulevit operace, kterou zatím ona tvrdošíjně odmítá a odkládá. Nechce totiž během doby rekonvalescence propásnout žádné akce, na nichž se má objevit. Zřejmě nehodlá svůj lid zklamat a odříkat své královské povinnosti. Přesto k tomuto kroku musela přistoupit minulý týden, kdy se jí prý udělalo zle.

„Mluvila s přáteli na květinové show v Chelsea a řekla, že jí vypovídají poslušnost kolena. Ale zdráhá se jít na operaci kvůli dlouhému času, kdy by se zotavovala. Ona je neuvěřitelně statečná,“ uvedl zdroj Sunu s tím, že Alžběta patří zkrátka ke generaci, která se se vším popere a jde dál. Stejný je prý i její manžel Philip (97). Ten sice nedávno podstoupil operaci kyčlí a kvůli věku už odešel do důchodu, ovšem na svatbě vnuka Harryho přesto nechyběl.

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

 

Sama královna je známá svým tuhým kořínkem a dobrým zdravím, její syn Charles (69) ji dokonce popisuje jako velmi fit. Podle něj se ještě stále prohání ve Windsoru na ponících a nebojí se ani usednout za volant.

Ovšem s přibývajícími roky se přece jen nějaké neduhy začaly objevovat. V květnu královská Výsost dokonce podstoupila úspěšný zákrok na odstranění šedého zákalu. Přesto se i po operaci dál objevovala na veřejnosti, i když se slunečními brýlemi. V roce 2013 ve věku 86 let pak byla v nemocnici kvůli onemocnění žaludku a střev, a nemohla se tak zúčastnit akce ve městě Swansea ve Walesu.

Alžběta se také v minulosti rozhodla, že už nebude podnikat žádné dlouhé zámořské cesty a přenechá tyto povinnosti mladším členům rodiny. Přesto má stále velmi nabitý program a loni se účastnila hned 296 společenských událostí.

VIDEO: Ikonické outfity britské královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické outfity britské královny Alžběty II. youtube.com_RoyalFashionChannel/bpž; profimedia

Fotogalerie
62 fotografií