Mladý muž předstíral, že je dětským lékařem v nemocnici na území Prahy 5. Z fotodokumentace policie vyplývá, že mělo jít o Motol. Vyrobil si dokonce falešné vizitky, podle kterých byl navíc i vědeckým pracovníkem. V jeho bytě kriminalisté nalezli také padělané lékařské zprávy a recepty.

Falešný pediatr dokonce zašel tak daleko, že měl doma rozpis služeb, který dodržoval a v dané dny odcházel do údajné ordinace, což tvrdil svému příteli. Ten ho přitom výrazně podporoval, když mu například pomáhal připravovat se na atestace, které však také nikdy neproběhly.

„Ve skutečnosti měli kriminalisté tohoto muže ve svém hledáčku pro nelegální obchod s léky, které v některých případech dokonce i aplikoval. Tyto medikamenty, které smí předepisovat pouze skutečný lékař, obviněný protiprávně nabízel a prodával prostřednictvím internetu,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan, podle kterého si však muž většinou nechal léky pouze zaplatit, poté přestal se zákazníky komunikovat a zboží nedodal.

„V rámci prošetřování zajistili kriminalisté bezmála dva tisíce e-mailů, prostřednictvím kterých devětadvacetiletý muž nabízel a prodával léky. Také zadokumentovali několik desítek poškozených, kteří jsou nyní svědky popsaného protiprávního jednání,“ dodal Tomáš Hulan. Falešnému doktorovi teď hrozí až pětiletý trest, soud navíc souhlasil s jeho vzetím do vazby.

Fotogalerie
17 fotografií