Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nová fakta o pádu bratra (†28) a sestry (†9) z 10. patra v Ostravě: Dívka se bála výšek

Autor: karel dostál - 
1. července 2018
15:35

Dobře spolu vycházeli, měli se rádi! To tvrdí příbuzný o holčičce (†9) a jejím bratrovi (†28). Přesto oba zemřeli po pádu z okna ostravského paneláku. Zatím není jasné, zda dívku její bratr vyhodil a pak skočil za ní.  Podle dalšího bratra zemřelé dívky se však bála výšek.

Tragédie, kterou nikdo z okolí rodiny nechápe. „Brácha neměl psychické problémy, ani nebral drogy a nepil. Sestru měl moc rád,“ řekl Blesku bratr obou zesnulých, který se byl na místo tragédie spolu s kamarádkami podívat. Dívka měla podle něj navíc velký strach z výšek. Co se v domě ve čtvrtek kolem 19. hodiny odehrálo, stále není jasné. Dvojice údajně byla v 8. patře, pak vyšla o dvě patra výš. Pak už se ale možné verze rozcházejí. Podle tvrzení některých lidí z okolí muž dívenku údajně vyhodil z okna na chodbě a poté skočil za ní. Zcela vyloučena však zatím není ani nešťastná náhoda.

Holčička dopadla na betonovou rampu u domu a údajně ještě pár minut žila. Její bratr byl po pádu na zábradlí na místě mrtvý. Oba sourozenci bydleli pod jednou střechou v bytě v jedné z ostravských čtvrtí. V osudný čtvrtek byli společně na návštěvě u své další sestry, které se před časem narodilo dítě. To měla dívka jako teta podle svého bratra hodně ráda, což dokládají i jejich společné fotky na Facebooku. Sousedé v paneláku rodinu většinou neznali. Policie případ řeší jako vraždu. „Kriminalisté provedli ohledání místa činu a zajistili stopy,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná s tím, že k případu nemůže uvádět více informací. U obou obětí tragédie byla nařízena soudní pitva.

VIDEO: Jeden ze sousedů ostravského paneláku hovoří o tragédii, při níž otec (28) vyhodil z okna dceru (9) a pak skočil za ní!

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání