Kviff, jenž před třemi roky oslavil půl století existence, je každým rokem víceméně stejný. Jeho koncept se příliš nemění. Pokaždé představí téměř dvě stovky filmů od nás i ze zahraničí, mezi jeho hosty vždy figurují slavní světoví herci, režiséři a další významné persony z branže. Ke klasice patří i kulturně společenské akce včetně charitativních. Uzavřené party pro vyvolené i podniky pro veřejnost.

Karlovarský festival je místem snobů i čirých milovníků kinematografie. Baťůžkáři ze stanového městečka a levných hostelů se na kolonádě mísí s bohatými návštěvníky ubytovanými v krutě drahých secesních hotelech. Stužka Kviff s akreditačním pasem na krku se tu často vnímá jako šperk. Propustka do ráje. Historická lázeňská zóna, zejména místo kolem hotelu Thermal, kde se přehlídka kinematografických děl koná, v podstatě nespí. Ticho tu je brzy ráno, pak už ne.

Becher’s Bar v Grandhotelu Pupp se stává přísně střeženým bunkrem soukromí vyvolených. Dostat se do něj je na metál. A k nedílné součásti koloritu náleží i masa lidí, ať už místních či výletníků, dychtících nakouknout do atraktivního života hvězd. Vidět idoly stříbrného plátna tváří v tvář. Zažít jejich exhibici v róbách na rudých kobercích.

Ano, je to pokaždé stejné a zároveň jiné. A já se i letos jako každým rokem ptám, kdo na slavnostním zahájení oslnil, nudil, v show neobstál. Snímky z příjezdů na gala večer napovídají, že exhibice na koberci nevkusem neuráží, ale v celku nijak neomamuje. A také platí, že Češky nad celebritami ze světa jasně bodují.

 


 

MÓDNÍ POLICIE S FRANTIŠKOU VE VARECH!


Nechte si zhodnotit outfit, poradit se stylingem a módou přímo na karlovarském festivalu. Chcete selfíčko s Františkou Čížkovou nebo podepsanou fotku? Dorazte ve čtvrtek do Mall Parku ve Smetanových sadech, kde se uskuteční tradiční módní policie s Františkou. Začínáme ve 13 hodin!

 

Jiří a Andrea Bartoškovi: Oslnivá duha

Prezident Mezinárodního filmového festivalu, jehož dav přihlížejících jako jediného přivítal frenetickým potleskem, jako vždy spolu se svou chotí dostál laťce luxusu, vkusu, noblesy. Paní Andrea zvolila model od renomované oděvní výtvarnice, profesorky UMPRUM Liběny Rochové, která se s výraznými neony a blyštivými flitry vyrovnala velmi kultivovaným způsobem.

1

Jiří Bartoška s manželkou
Autor: David Kundrát, Martin Hykl

Daniela Peštová a Pavol Habera: Glamour romantika

On měl předpisový smoking a ona opět beze slov připomněla, že vládne charismatem a vkusem topmodelek. Stejně jako loni zvolila téma romantiky, jež tentokrát měla podobu jedinečné, rafinovaně podložené bílé róby odvážně snoubící hrubou háčkovanou krajku s lemy bambulek.

1

Daniela Peštová a Pavol Habera
Autor: David Kundrát, Martin Hykl

Kateřina Sokolová: Podmořský svět

Symbolem charity, jež k atraktivní přehlídce světové kinematografie Kviff neodmyslitelně patří, je tento rok festivalem a šampaňským Moët & Chandon podporovaný Nadační fond AutTalk Miss ČR 2007 Kateřiny Sokolové. Kateřina na opening zvolila zastřeně modrou, ke krku uzavřenou a výšivkami zdobenou róbu od ruské, Hollywoodem adorované návrhářky Vilshenko. Kabelka od Valentina a střevíčky od Kirkwooda outfit dobře dotáhly. Jediným minusem je rýsující se prádlo pod sukní.

1-

Kateřina Sokolová
Autor: David Kundrát, Martin Hykl

Jiří Macháček s ženou Kristýnou a Klárou Issovou: Cestou flóry

Charismatický herec a příležitostný muzikant to měl jako všichni muži lehké. Stačilo obléci smoking, jenž by měl každý chlápek ze showbyznysu ve skříni mít. Horší to mají ženy, od nichž se čeká rafinovaný outfit, invence.  Tyto dámy zvolily notu romantiky, akcent výšivky a motiv květinových vzorů, jež jsou in. A nutno říci, že ve stylingu nechybily.

1

Jiří Macháček s manželkou Kristýnou a Klárou Issovou
Autor: Martin Hykl, David Kundrát, Jan Tůma

Jana Plodková: Atak pajetek

Náleží k inventáři rudých koberců festivalu. Právem se těší pověsti ženy, jež umí s módou invenčně nakládat. Většinou to dává na jedničku, nutno říct. Róba z tylu vyšívaného pajetkami jistě zaujme, ale na křehké herečce je poněkud k diskuzi. Stejně jako barva kabelky v rámu. Sandálky s modelem skvěle splývají a něžný make-up invazi pableskujících flitrů tiší.

2

Jana Plodková
Autor: David Kundrát, Martin Hykl

Anna Geislerová: Kouřová clona

Loňský rok i letos zvolila na gala zahájení róby, které jsou vůči věku v podstatě neutrální a oslovují sofistikovaností namísto prvoplánové erotičnosti v podobě napůl odhalených ňader, průsvitů, vysokých rozparků. I když tento model v tónu dýmu s průsvitem, řasením, delikátním body v druhém plánu erotiky dobře pracuje. A delikátní je i doprovod šperků od světového klenotnictví Cartier.

1

Aňa Geislerová
Autor: David Kundrát, Martin Hykl

Marc Cousins: Alternativa schizofrenie

Irsko-skotský filmař a literát patří ke skvadře osobností, jež letošnímu festivalu dodávají onen posh kosmopolitní punc. Zatímco jiné světové persony stříbrného plátna outfity nudily, tento muž vlny fádnosti rozčeřil. Varianta skotské sukně, smokingového saka s vestou a košilí s kravatou v doprovodu vysokých bot ve stylu tzv. martensek s vykukujícími silnými ponožkami na bílých nohách budiž důkazem. 

5

Marc Cousins
Autor: Martin Hykl, David Kundrát, Jan Tůma

Fotogalerie: Zahájení 53. ročníku Mezinárodního…
193 fotografií

MÓDNÍ POLICIE S FRANTIŠKOU VE VARECH!
Nechte si zhodnotit outfit, poradit se stylingem a módou přímo na karlovarském festivalu. Chcete selfíčko s Františkou Čížkovou nebo podepsanou fotku? Dorazte ve čtvrtek do Mall Parku ve Smetanových sadech, kde se uskuteční tradiční módní policie s Františkou. Začínáme ve 13 hodin!