Režisér nikdy nebyl žádný řimbaba, dovedete si tedy představit, jaký z něj bez 25 kil musí být věchýtek! „Je stále moc slabý, ještě se sám nepostaví. My všichni ale věříme, že bude brzy líp,“ řekl Blesku zdroj z Rehabilitační nemocnice v Berouně, kde se režiséra už pět neděl snaží neustále posazovat na lůžku nebo vozíček. „To, aby mělo jeho tělo alespoň nějaký pohyb, aby netuhlo,“ pokračoval zdroj.

Výživový poradce

Pro posílení oslabeného organismu je také důležitá strava. Tu má režisér v nemocnici sice prvotřídní, přesto mu manželka Olga (40) nosí čerstvé ovoce, dělá čerstvé džusy, stejně jako jeho asistenka či sestřenice mu vaří domácí vydatné polévky. A ke slovu by se měl dostat i výživový poradce. „Mohl by panu režisérovi sestavit jídelníček na tělo, popřípadě doporučit i nějaké nutriční nápoje,“ říká náš zdroj.

Vnímá a mluví

Kvůli meningitidě musel Menzel před 221 dny podstoupit náročnou operaci mozku, po níž byl dlouho v umělém spánku. Když se jako zázrakem probudil, vědomí bylo velmi slabé. Přestože už vnímá a mluví, potřebuje vědomí ještě posílit, aby mozek mohl dávat pokyny k pohybům těla.

 

Fotogalerie
12 fotografií

Video: Jiří Menzel (80) po 204 dnech utrpení: Učí ho znovu mluvit!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Menzel (80) po 204 dnech utrpení: Učí ho znovu mluvit! Blesk TV