Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIDEO: Aligátoři na Floridě nezvládají místní dopravu, občas je musí domů odvézt policie

Autor: nkov - 
28. června 2018
11:19

Neobvyklého pasažéra si do služebního auta posadili policisté z amerického státu Florida. Lidé je totiž zavolali na odchyt aligátora. Ten se při svých toulkách příliš vzdálil od jezera Brandon, kde se tito ještěři běžně pohybují.

Podle policistů si aligátor při cestě udělal několik zastávek, mimo jiné na místní benzinové stanici a v lékárně. Strážníkům se zvíře podařilo odchytit a odvézt zpět „domů“ k jezeru.

 

Florida patří mezi americké státy s největším výskytem aligátorů, setkání s nimi jsou tedy pro obyvatele téměř na denním pořádku. Občas se některý z ještěrů například zatoulá lidem do bazénu. Jindy jejich přítomnost pro změnu zkomplikuje automobilovou přepravu:

Nedávno však Floridou otřásl mnohem děsivější případ, kdy byla aligátorem napadena žena. Tu mělo zvíře napadnout, když venčila své dva psy. Kolemjdoucí ji údajně viděl procházet, o několik minut později si však všiml samotných psů, jeden z nich byl navíc zraněný. Ostatky ženy byly nakonec objeveny v těle aligátora a nedalekém parku.

Zobrazit celou diskusi