Který umělec by nestál o to, prezentovat svá výtvarná díla na výstavě? Ti z Prahy 9 tu možnost mají díky projektu Galerie 9. Ta každoročně koná výstavu nazvanou „Salon Prahy 9“, která ukazuje umělecká díla jejích obyvatel, jež vznikala v nedávné době.

Takové jsou ostatně podmínky přihlášek i letos, byť trošku tematicky specifikované. Zájemci mohou do 15. srpna přihlásit 2 až 4 díla, která vznikala nejdříve v roce 2016, a která jsou tematicky zaměřena na Prahu 9 čili na její osobnosti, historii, proměnu, krajiny, stavby atd. Hlásit se mohou jak malíři, tak i sochaři či nebo keramici z Prahy 9 a ze čtvrtí a oblastí, které pod ní spadají.

Co vše je potřeba?

K vyplněné přihlášce, kterou lze nalézt na internetových stránkách Galerie 9 je potřeba přiložit fotodokumentaci a podklady pro katalog. Ta sestává z jedné portrétní fotografie umělce a z fotografií výtvarných děl, které budou obsahovat i popisky o názvu díla, roku vzniku atd. Zároveň bude třeba uhradit účastnický poplatek 500,- Kč, který se použije na tisk katalogu a na vernisáž. Bližší informace naleznete na webu Galerie.

Díla poputují i mimo Vysočany

Výstava uměleckých děl proběhne v říjnu v prostorách Galerie 9, která se nachází v přízemí vysočanské radnice na adrese Sokolovská 14. Měsíc nato pak výstava poputuje do Zbraslavi, kde bude „v repríze“ prezentovat tvorbu umělců z Prahy 9 v Městském domě na Zbraslavi v ulici U Malé řeky 3.

Fotogalerie
15 fotografií