Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž z kauzy »Růžička a 500 tisíc na dřevo«: Zapálili mu auto a dům!

Autor: Tomáš Pokorný, Kateřina Baranová - 
27. června 2018
05:00

Má za sebou noční ohnivé drama! Shořelo mu auto, plameny zasáhly i dům. Podnikatel Miroslav Palaščák (56), známý z kauzy hokejového trenéra Vladimíra Růžičky »500 tisíc na dřevo«, teď přemýšlí, kdo mu to provedl. Podle všeho šlo totiž o úmyslný požár.

Takové probuzení nechce zažít nikdo. Dvě hořící auta před vlastním barákem, jemuž plameny olizují střechu a fasádu. Tenhle výjev ze včerejší noci bude mít Miroslav Palaščák dlouho před očima.

Vše se odehrálo u jeho domu v poklidné pražské čtvrti Velká Chuchle. „Dvě jednotky hasičů zasahovaly před třetí hodinou ranní v dýchací technice u požáru osobního automobilu. Plameny poškodily vedle stojící vůz a část dřevěného podbití střechy domu. Během požáru byly evakuovány tři osoby,“ řekl Blesku mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Co přesně se stalo, je nyní předmětem šetření kriminalistů. „Pracujeme se všemi možnými verzemi. Okolnosti ale nasvědčují tomu, že byl požár založen úmyslně,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že případ je veden jako podezření z trestného činu poškození cizí věci. „Škoda byla vyčíslena na dva miliony korun,“ dodal Hulan.

Kdo a proč má na Palaščáka, jenž vlastní stavební firmu, takovou pifku? „Vůbec netuším. Nikdo mě nenapadá. Nedostal jsem žádné výhrůžky. Nikomu nedlužím,“ řekl Blesku podnikatel, který před třemi lety skrytou videonahrávkou kompromitoval hokejového kouče Vladimíra Růžičku. „Že by šlo o dozvuky z kauzy v roce 2015, tomu nevěřím,“ odmítá Palaščák.

CELÉ VIDEO: Jak je to s Růžičkou a záhadným půlmilionem?

Video  CELÉ VIDEO: Jak je to s Růžičkou a záhadným půl milionem?  - youtube.com
Video se připravuje ...

Video  Palaščák o videonahrávce: Chtěl jsem udělat 30 případů manažera Růžičky  - Jaroslav Legner (Sport)
Video se připravuje ...

papouskova ( 27. června 2018 16:48 )

Se tomu jednomu ani nedivím, že tě nechtěl. Já bych s tebou nechtěla mít společný ani WC - slušně řečeno. A vůbec, dej mi pokoj ty všetečná příspěvkářko. Sbohem a šáteček

papouskova ( 27. června 2018 16:09 )

No to dá rozum, že nehoníš ženské, ale chlapi Ale stejně trhni si, čti si tady všechny články a hezky komentuj, je vidět, že jsi v tomhle směru pilná včelička.

papouskova ( 27. června 2018 15:46 )

A ty seš ganzanie magor největší ze všech. Děláš chytrou, blbě meleš, spíš mi to připadá, že tu chceš někoho sbalit. Tvé IQ bude hodně nizoučké

fandasever ( 27. června 2018 14:46 )

Kdo by chtěl tomu "čestnému a poctivému" podnikateli škodit?? Koho tím chce dojmout??

sores ( 27. června 2018 14:23 )

To je náš vysněný "kapitalismus" po kterém češi prahli!!! Podvody,krádeže,vyhrožování, korupce atd. Tak ať si nikdo nestěžuje!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání