Dopravní situaci na Jižní spojce znatelně zkomplikovala dopravní nehoda, při které se nabouralo hned několik vozidel. „Prsty“ v tom měl především modrý vůz značky Škoda, který nakonec skončil uprostřed Jižní spojky na střeše. Na vině byly zdravotní problémy řidiče.

„V 6:28 jsme přijali oznámení původně o havárii jednoho vozidla na Jižní spojce u sjezdu na ulici 5. května ve směru na Černý Most,” uvedl mluvčí Policie ČR Tomáš Hulan. „Posléze se na tísňovou linku 158 začali ozývat další řidiči, kteří hlásili poškození svých vozidel. Vše nasvědčuje tomu, že k nehodě došlo vlivem zdravotního stavu řidiče, který nezvládl řízení.”

Video
Video se připravuje ...

V úterý ráno došlo na Jižní spojce k nepříjemné dopravní nehodě, při které skončila modrá Škoda na střeše. Předtím stihla nabourat několik dalších vozidel. Aktu.cz

„Na místě zasahovaly jednotky z Chodova a Krče,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Martin Kavka. „Zajistili jsme místo nehody proti vzniku požáru. Po zadokumentování nehody hasiči vrátili vozidlo zpět na kola.“Muž ve věku 51 let, který trpí hypoglykemií (snížená hladina cukru - pozn. red.), nezvládl řízení, v důsledku čehož došlo k nehodě,“ sdělila Poštová. Přivolaná záchranka muže odvezla do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na chirurgické oddělení kvůli úrazu hlavy.