Muž jako zdrogovaný rovněž rozbíjí dveře do kanceláří, v jedné poškodí monitor notebooku. Jeho „pozornosti“ neunikne ani jedna z kopírek. „Před budovou ještě rozbil okno u zaparkovaného automobilu a až spuštěný autoalarm ho donutil k útěku,“ popsal řádění nezvaného hosta policejní mluvčí Pavel Šváb.

Univerzita nechápe

Vysvětlení pro nesmyslný čin vedení univerzity nemá. Nemohlo jít o pomstu studenta, který neuspěl při zkoušce? „Vůbec netušíme, o koho se jedná. Něco podobného se na půdě univerzity odehrálo poprvé, nejspíš šlo o náhodný výstřelek,“ reagovala mluvčí Mendelovy univerzity Jiřina Studenková.

Mladík měl štěstí, že některé vstupy jsou přístupné i o víkendu. „Obsluha z kamer zjistila, co se děje. Kontaktovala policii, muž ale mezitím z areálu odešel,“ dodala mluvčí. Podle vyjádření univerzity se škoda na zařízení po „barbarském“ nájezdu vyšplhala na 57 tisíc korun.

Policisté se při pátrání po neznámém ničiteli obracejí s žádostí o pomoc na veřejnost. Muž měl na sobě v době činu mikinu s nápisem Pilota Aeronautica Militare na zádech. Na jednom ze záběrů drží v ruce elektronickou cigaretu.  Pokud byste k totožnosti pachatele měli jakékoliv informace, oznamte je na linku 158.

Fotogalerie
6 fotografií