Gabriela Vránová minulou sobotu 16. června podlehla vážné nemoci, selhaly jí ledviny. Od roku 1968 byla provdána za matematika Jiřího Kepku, s nímž má syna Ondřeje. Ale nebylo to tak, že to byla láska na první pohled.

"Řeknu to otevřeně a upřímně, nejdřív jsem si ho vybrala jako otce svého dítěte. Chtěla jsem, aby ho vychovával někdo, jako je on.  Až později jsem se do něho zamilovala. Učaroval mi svým nadhledem, upřímností, tolerantností, laskavostí a láskou, kterou mi dodnes projevuje,“ svěřila se v rozhovoru, který vznikl krátce před její smrtí.

Herečka se s Jiřím seznámila na Silvestra, když byla osamocená a smutná. Její kolega Jaroslav Kepka ji vzal k jeho rodině a tam svého budoucího manžela poznala.

Rok po svatbě se jim narodil syn Ondřej. „Syn se nám opravdu vydařil. Máme velmi pěkný, až vroucný vztah. Když mě režíruje, na place mi říká Gábi. Moc jsem si přála ještě holčičku, stále jsem to manželovi připomínala, ale on už nechtěl. Přesvědčil mě, že při mojí profesi mít další dítě je těžké, a tak prý nemám bláznit. Dodnes mě mrzí, že jsem si to neprosadila, ale co se dá dělat,“ netajila se Vránová.

VIDEO: Pohřeb Gabriely Vránové (†78): Její milovaný klobouk ležel před rakví…

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Gabriely Vránové (†78): Její milovaný klobouk ležel před rakví… Blesk TV

Video
Video se připravuje ...

Ředitel všech herců Ondřej Kepka: Jednu herečku jsem nemohl zastavit! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
40 fotografií