Jakmile uviděl majáky a nápis STOP, začal zběsile ujíždět. „Šofér zastavovaného auta znatelně zrychlil a snažil se péjákům ujet. Při tom nerespektoval jak rychlostní limity, kdy před policisty ujížděl až 120km/h, tak dopravní značky,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zběsilá jízda Libní a Vysočany

Honička trvala pouhých šest minut. Policisté, kteří mladíka pronásledovali, si na pomoc přivolali kolegy a ti cestu zablokovali. „»Neposlušný« řidič ujížděl ulicemi Františka Kadlece, Na sypkém, Pod Čertovou skalou, Vosmíkových, náměstí Na Stráži, Františka Kadlece, Prosecká, Čuprova, Spojovací, Skloněná, Pod Balkánem, Novovysočanská, Skloněná, Pod Balkánem a opět Novovysočanská,“ popsal trasu zběsilé jízdy Hulan.

Jakmile autem na Novovysočanské zastavil, vytasili policisté zbraně a vydali se zjistit, co čtyřiadvacetiletého šoféra k úprku vedlo. Ten k tomu měl hned tři dobré důvody. „Jednak jel v odcizeném vozidle, má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a navíc řídil pod vlivem návykové látky, kdy se sám doznal k užívání pervitinu,“ dodal mluvčí. Za to všechno mladíkovi s bohatou trestní minulostí hrozí až dva roky vězení. Trest může být ještě přísnější, pokud se potvrdí, že mercedes sám ukradl. Uvnitř vozu totiž vezl páčidla a další věci, které slouží ke krádeži aut.