Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trsátko pro Honzu: Nemocnému fanouškovi Stounů kamarádi splnili velké přání s pomocí sociálních sítí

24. června 2018
16:12

Sílu sociálních sítí otestoval před pár dny Zdeněk Strnad z Prahy. Bratr jeho partnerky Honza je velký fanoušek Rolling Stones, bohužel kvůli své nemoci nemůže na jejich koncert, na který se velmi těšil. Zdeněk pro něj začal shánět trsátko Keitha Richardse a už po druhý den se mu to podařilo.

Čtvrtého července vystoupí v Praze v Letňanech kapela Rolling Stones - na koncert se sjedou lidé z celé republiky a mnozí přijedou i ze zahraničí. Žádný fanoušek si tuto událost nechce nechat ujít - bohužel Honza nemá na výběr.

"Koupili jsme Honzovi vstupenku na pražský koncert, hrozně se těšil. Honza má ale svalovou atrofii. Myslel si, že to dá, ale bohužel to nepůjde - leží v Olomouci, hýbe pouze jednou rukou a s veškerými úkony mu musí pomáhat rodina nebo asistent," popisuje partner Honzovy sestry Zdeněk, s tím že návštěvě koncert brání Honzův zdravotní stav.

Honza Rolling Stones miluje, hlavně kytaristu Keitha Richardse, a tak se Zdeněk rozhodl mu sehnat aspoň trsátko slavného hudebníka. Příspěvek sdílel na Facebooku, rozeslal kamarádům a založil i stránku.

"S čím jsem ale nepočítal, jsou tisíce sdílení, desetitisíce shlédnutí a zájem fakt ze všech stran. Psali mi známí i neznámí lidé (také jsem s tím docela prudil, za což se ex post omlouvám), kolegové v práci, bejvalí novináři, lidi, co maj známý někde v produkcích, u filmu, u pořadatelskejch agentur... vrchol asi nastal, když mi psali známí a říkali: hele prosím tě nemohl bys nasdílet tuhle page? Je to pro dobrou věc...," napsal Zdeněk.

Už druhý den od zveřejnění příspěvku se mu ozval pán z management českého koncertu Stounů. "Jsou zavalenej žádostma o trsátko pro Honzu a upozorněními na tuto fcb page. Slíbili trsátko poslat," sdělil radostně. "Pomohli jste dobrý věci. A jednomu klukovi splnit sen, kterej by se mu zřejmě jinak nesplnil. Ještě jednou - díky. Jste skvělí."

Odezva byla ohromná a Zdeněk teď všechny prosí, aby managementu koncertu již nepsali, protože vše je již domluveno.

ka.vl ( 24. června 2018 18:02 )

Chudák kluk, je takhle nemocný a ještě vypadá jako Radek Štěpánek , hodně sil rodině.

Zobrazit celou diskusi