Pěkně vykutálená byla parta pěti lidí, čtyř mužů a jedné ženy, kteří se rozhodli zvěčnit své „umění“ na jednu ze souprav pražského metra. Jako den činu si vybrali sobotu 2. června večer a na celou akci ve stanici Hradčanská se důkladně připravili. „Na kamerách je vidět, že skupina byla dobře organizovaná a její členové měli rozdělené úkoly,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Dva z mužů soupravu zablokovali tak, aby nemohla ze stanice odjet – to se jim povedlo na celých osm minut! „Konkrétně docílili toho, že strojvedoucímu v kabině signalizovaly kontrolky závadu na dveřích, které nejdou zavřít,“ uvedl mluvčí. Další dva „picassové“ mezitím skočili do kolejiště a metro zezadu postříkali. 

Jejich plán měl přece jen skulinu – nepomysleli přitom na bezpečnostní kamery, které celé jejich počínání zachytily. Policie po nich pátrá, pokud někoho z party poznáte, kontaktujte linku 158. „Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což hrozí až rok pobytu ve vězení,“ upřesnil Daněk.

Fotogalerie
7 fotografií