Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bič na nevládní organizace a migranty. Zákon Stop Sorosovi v Maďarsku prošel

Autor: ČTK - 
20. června 2018
16:22

Maďarský parlament dnes schválil balíček protiimigračních zákonů zavádějících mimo jiné tresty za jakékoli podporování nelegální migrace, informovala agentura Reuters. Nová právní úprava označovaná jako Stop Soros, kterou kritizovala například Rada Evropy, umožní postihovat nevládní organizace pomáhající migrantům bez práva na azyl.

Parlament, v němž má ústavní většinu koalice premiéra Viktora Orbána, schválil rovněž ústavní dodatek bránící příslušníkům „cizích populací“ usadit se v Maďarsku.

Kritizovaný zákon je namířen zejména proti organizacím, které podporuje americký miliardář maďarského původu George Soros.

Soros se stal hlavním terčem Orbánových výpadů v jarní předvolební kampani. Premiér jej viní z aktivní podpory masové imigrace do Evropy a vměšování do maďarské politiky.

„Soros chce přivézt miliony z Afriky a Blízkého východu.“ Vládní billboard v Maďarsku namířený proti Georgeovi Sorosovi, americkému filantropovi maďarského původu. „Soros chce přivézt miliony z Afriky a Blízkého východu.“ Vládní billboard v Maďarsku namířený proti Georgeovi Sorosovi, americkému filantropovi maďarského původu. | Reuters

Zákon mimo jiné uvaluje zvláštní 25procentní daň na organizace, které podporují migraci. Kromě nevládních organizací kritizovaly normu například Rada Evropy a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, podle nichž kriminalizuje činnosti, které jsou zcela legitimní.

Orbán patří k nejhlasitějším odpůrcům systému přerozdělování migrantů mezi země Evropské unie, k němuž se Maďarsko stejně jako Polsko nebo Česko odmítlo připojit.

Miloslav123 ( 21. června 2018 13:52 )

Zatím se řešení všech problémů, které jsou vyvolané množstvím uprchlíků, omezují pouze na řešení následků přítomnosti uprchlíků. Zvýšení životní úrovně zemí, odkud hromadně utíkají uprchlíci, bude zřejmě základem komplexního řešení všech problémů způsobovaných uprchlíky. Zatím bohužel na světě neexistuje organizace, která by umožňovala efektivně řešit podobné globální problémy. Jednu možnou variantu vzniku takové organizace popisuje OTEVŘENÝ DOPIS POLITICKÝM STRANÁM VE VŠECH STÁTECH SVĚTA - http://miloslav7.blogspot.cz/2018/04/otevreny-dopis-politickym-stranam-ve.html V případě, že se vám jeví v uvedeném dopisu popisovaný politický vývoj lidstva nereálný, potom vám doporučuji seznámit se s TEORIÍ VŠEVÝVOJE - http://miloslav7.blogspot.cz/2014/01/teorie-vsevyvoje.html , což je v podstatě univerzální návod na kreativní řešení libovolně zvoleného problému.

sores ( 20. června 2018 17:29 )

Bič na všechny čmoudy a bílou politickou rasu co to má na svědomí!!! A to je začátek, do 10 let se tak rozmnoží že by jim potkani mohly závidět!

Taurus70 ( 20. června 2018 17:11 )

 Vyborne,gratuluji aspon nekdo je v Evrope normalni a pud sebezachovy.👍

fotrpjotr ( 20. června 2018 17:03 )

Tak doufám,že naše vláda Maďarsko podpoří a bude je okamžitě následovat.

Nezadat ( 20. června 2018 16:52 )

Frajeři,konečné někdo začíná pěkně zostra kopat sluníčkářům do řiti.Doufám,že po volbách na podzim vyhraje Okamura a budeme Maďary následovat.

Zobrazit celou diskusi