Zcela nový dětský bazén o rozměrech 11 x 7,44 metru vyroste v prostorách staré výměníkové stanice. „Díky novému stropu uděláme ve stávajícím prostoru stanice a kotelny dvoupodlažní objekt. V přízemí budou technologie, v horním podlaží zázemí dětského bazénu a bazénová hala s hloubkou 0,9 metru, z níž se bude chodit do haly s velkým bazénem,“ popsal náměstek primátora Pavel Šindelář.

Vznikne ale i samostatný vstup do dětského bazénu, šatny a sociální zázemí. „Na místě současného dětského bazénu budou prostory nových šaten,“ vysvětlil Šindelář.

Vstup bude bez bariér

První etapa potrvá do dubna příštího roku, poté se začne s přestavbou stávajícího dětského bazénu na nové šatny, úpravou hlavního vstupu, vznikne recepce a nainstaluje se turniketový systém.

Počítáme s tím, že stávající hlavní vstup přes předsazené schodiště bude odstraněn a přesunut o patro níž, tedy do míst dnešního vstupu pro invalidy. Návštěvník se tím dostane do výhodné pozice, kdy má zajištěn bezbariérový přístup jak od hromadné dopravy, tak od parkoviště či parkovacího domu,“ uvedl ředitel bazénu Tomáš Kotora.

Bazén Slovany se začal stavět v roce 1978, otevřený byl o osm let později. Jeho součástí jsou kromě vnitřního a vnějšího 50 metrů dlouhého bazénu a dětského bazénu i 86 metrový tobogan, dětské brouzdaliště, divoká řeka, vířivky, relaxační bazén, dámské i pánské páry, největší sauna v Plzni, tělocvična se zrcadlovým sálem, fitness i ubytovací centrum s více než 80 lůžky. Přestavba areálu, který vloni navštívilo 550 tisíc lidí, vyjde v první etapě na 46 milionů korun, druhá pak na asi 75 milionů.

VIDEO: Nový krytý bazén vyroste i v Praze na Petynce.