Žena se obrátila na tísňovou linku 158 krátce před půlnocí poté, co jí zezadu vytrhl kabelku z ruky neznámý muž a dal se na útěk. Policisté dorazili na místo a neprodleně se pustili do pátrání v okolí.

Nejprve našli pod jedním ze zaparkovaných aut odhozenou kabelku s osobními věcmi, o kus dál v křoví i peněženku. Chybělo v ní však to nejpodstatnější, tři tisícovky.

Carlos má další "zářez"

Ke slovu tak přišel psovod a především jeho pes Carlos. Netrvalo dlouho a dvojice vypátrala podezřelého muže v zahrádkářské kolonii ukrytého za stromem.

„Jednalo se o šestnáctiletého mladíka, který předchozí den utekl z diagnostického ústavu. Hlídce se k činu doznal. Odcizené peníze měl mladík schované v ponožce,“ poznamenala brněnská policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Teenager skončil na služebně, po sepsání protokolu putoval zpět do výchovného zařízení. A Carlos si připsal další úspěšný "zářez" do služební statistiky. Loni zadržel mimo jiné zdrogovaného šoféra, který se chtěl spasit útěkem do pole, v prosinci zase překazil vloupání do dílny dvojici chmatáků.

VIDEO: Psí specialista v akci.