„Vrásky, ty mi jsou jedno. Mám někde asi nějaké, třeba tady na čele, ale zase mám ofinu. Tohle mě moc nevzrušovalo,“ prozradila pro iDnes.cz Černocká, jak se vyrovnává se změnami souvisejícími s přibývajícími roky. Poslední dobou se to ale mění. „Mně začíná ale pomalinku vadit fakt, že jaksi stárnu v přímém přenosu, celé veřejnosti před očima,“ lituje herečka a zpěvačka.

Daleko víc ji ale zlobí úbytek energie. „V pětašedesáti jsem si řekla: stárneš, děvenko. Najednou jsem měla menší elán, měla jsem chuť raději dělat takové ty věci v klídku a pohodě, přestala jsem být trochu dynamická,“ vysvětlovala s tím, že si ale naordinovala léčbu prací a dopřává si vždy maximálně dva dny volna.

Také nezapomíná na pohyb, díky kterému si stále udržuje skvělou postavu. „Celý život chodím na procházky a v létě na chalupě hodně pracuji. Recept je jednoduchý. Jím méně a hodně se hýbu. To pak nemá člověk problém s nadváhou,“ krčí rameny Petra, která je už čtrnáct let vdaná za hudebníka Jiřího Pracného (65).

Z předchozího manželství se zpěvákem Janem Vaculíkem má pak dceru Báru (38), která se rovněž věnuje hudbě. Právě díky ní je už Černocká i babičkou sedmileté holčičky s netradičním jménem Olivie Coco. „Já si myslím, že když se to nechá tak, bez příjmení, je to jasná umělkyně první třídy,“ vtipkovala o jménu vnučky představitelka Saxany, která se v dítěti vidí.

„Má i kus ze mě. Chodí do Dismanova souboru. Má smysl pro muziku, hezky zpívá,“ vyprávěla s tím, že Coco by klidně mohla být v dospělosti herečkou či zpěvačkou. „Jako babička jsem perfektní. Myslím si, že tomu dítěti k něčemu jsem. Vnučku učím, že ne všechno myslím vážně, protože chci, aby měla nějaký smysl pro humor,“ dodala pro iDnes.cz zpěvačka, která je na svou rodinu náležitě pyšná.

VIDEO: Divím se, že moje vnučka není tlustá, prozradila Petra! Kvůli čemu?

Video
Video se připravuje ...

Petra Černocká: Divím se, že moje vnučka není tlustá. Adam Balažovič/bpž

 

Fotogalerie
36 fotografií