Bude jasno nebo polojasno, odpoledne se může ojediněle, zejména v horských oblastech tvořit kupovitá oblačnost. Deštníky ale nechte doma, pršet nebude. Nejvyšší odpolední teploty budou vysoko – v maximech naměříme 26 až 30 °C. Vát bude pouze slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h, takže nás neochladí.

Tropické teploty přinesou zvýšenou zátěž pro většinu z nás, nejhůře je budou snášet kardiaci, astmatici, starší generace a těhotné ženy. Pravidelně pijte – nejlépe dvě deci každou hodinu a dle potřeby odpočívejte.

Přes pravé poledne se nezdržujte na přímém slunečním záření, po zbytek dne na sluníčko s ochrannými prostředky tj. pokrývkou hlavy, opalovacím krémem a slunečními brýlemi. Děti držte ve stínu po celý den. Do jídelníčku přidejte ovoce a zeleninu bohatou na vodu, tedy meloun, okurku nebo ředkvičky.

Video
Video se připravuje ...

Jak chránit tělo před kolapsem z vedra: Nezavrhněte sůl nebo meruňky Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Všechny důležité pracovní aktivity naplánujte na ráno nebo dopoledne, odpoledne bude kvůli vysokým teplotám naše pracovní výkonnost nízká. Stejně tak za sportem se vydejte hned ráno nebo až večer, kdy teploty nebudou tak vysoké.

Středa nabídne ideální podmínky pro schnutí prádla – takže z domácích prací naplánujte velké prádlo.

Fotogalerie
23 fotografií