Letošní ročník představí dvě hry v premiéře a dvě naopak zase uvidí Pražané zcela naposled. Derniéru zažije Sen noci svatojánské i romantické drama Romeo a Julie. „Chtěli jsme pracovat na tématu, které je nám blízké. Téma první velké lásky je přesně pro nás – Martina romantika a mne skeptika. A stejně tak je rozkročena i Shakespearova hra Romeo a Julie. Zpočátku romantika, v závěru drama s velkou skepsí možnosti naplnění lásky v našem světě,“ říká o hře polovina režijní dvojice SKUTR Lukáš Trpišovský. Roli Julie si letos zahrají Tereza Voříšková a Marie Poulová.

Na programu nechybí premiéry 

Z naprostých novinek bude na prknech Shakespearovských slavností uvedena anglicky mluvená hra o sexuálním obtěžování Measure for Measure (Něco za něco) a méně známý titul Dobrý konec všechno spraví, který nadchne milovníky melancholických komedií. „Je jemná, dokonce víc jemná než křehká, má v sobě zvláštní stesk a velmi zvláštní temperament, jenž je vyvolán střetem bezbožné (ale náboženské) války a silné prosté touhy, jež je hlubokou láskou,“ popisuje ze svého úhlu pohledu inscenaci její režisér Jan Antonín Pitínský.

Stejně tak jako v minulosti Shakespeare ožije na dvou scénách. A to v Královské zahradě Pražského hradu před Míčovnou a v malebných prostorách Lichtenštejnského paláce (HAMU) na Malostranském náměstí. Celý program i s nastíněním děje si můžete přečíst tady.

Kdy: 26. června až 7. září
Kde: Letní míčovna, Královská zahrada Pražského hradu a Letní scéna Hudební a taneční fakulty AMU
Vstupné: 290, 390, 590, 790 a 990 Kč

Fotogalerie
5 fotografií