Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutální útok na Chrudimsku: Surovec zbil pštrosa tyčí, zvíře museli utratit

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Zoo Plzeň)
Autor: lm - 
18. června 2018
17:44

Nepochopitelný případ agrese řeší policisté na Chrudimsku. Neznámý pachatel tu vniknul na pozemek zemědělské usedlosti ve Vápenném Podolu a napadl jednoho ze pštrosů tyčí. Zvíře muselo být posléze utraceno.

K brutálnímu útoku došlo o víkendu. "Neznámý pachatel nejprve překonal drátěné oplocení zdejší zemědělské usedlosti a následně přelezl do ohrady pštrosů. Zde z dosud nepochopitelných důvodů zlomil železnou tyčí jednomu pštrosu pravou nohu," informoval na webu policejní mluvčí Jiří Tesař.

Zvíře bohužel muselo být utraceno. Škoda byla předběžně odhadnuta na zhruba 15 000 korun, pro majitele je ale ztráta pštrosa velmi bolestivá.

Po surovém pachateli policie pátrá. "Případ kolegové šetří jako týrání zvířat s následkem smrti, za což může být pachatel potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti," doplnil mluvčí.

 

 

pajato73 ( 19. června 2018 08:01 )

na to neni slov, chudak pstros...

ljubaa ( 18. června 2018 18:33 )

Nechápu, jak někdo může vlézt do ohrady a zlomit zvířeti jen tak nohu... Pokud ho chytí, at vezmou lešenářkou tyč a přerazí mu jen tak nohu... je to středověk, ale příště si rozmyslí jít a ublížit bezbrannému zvířeti... to je hrozná zábava...

andorea ( 18. června 2018 18:27 )

 Pokud tahle psychopatická hovada nebudou dostávat tresty natvrdo, tak se nic nezmění...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání