S revitalizací sídlišť se začne příští rok. Letos dá město ze svého rozpočtu opravit jedno dětské hřiště. Záměr v pondělí schválili opavští zastupitelé. Na každý rok pak Opava počítá s dotací šest milionů korun, zbytek doplatí ze svého. Začátek projektu se tak posouvá z letoška na příští rok.

Už letos má ale město ve svém rozpočtu připravené peníze. „Investice do opravy hřiště je zhruba 3,5 milionu korun, což měla být spoluúčast města. Řekli jsme si, protože se v minulém roce už opravila dvě dětská hřiště s pískovišti a vybudoval workout, rok předtím se tam taky dělaly nějaké úpravy, tak aby jeden rok nebyl plonkový, tak se zrealizuje aspoň jedno hřiště v rámci sídliště 17. listopadu,“ řekl náměstek opavského primátora Dalibor Halátek (Změna pro Opavu).

Projekt úředníci dva roky projednávali s obyvateli Kylešovic a zjišťovali, co lidé považují za největší problémy. „Vyskočily z toho hlavně stavy hřišť, kdy tam jsou docela neutěšené asfaltové plochy, které jsou popraskané. Místo těch ploch se budou budovat nová moderní multifunkční hřiště, tak jak se budovalo v minulých letech v Kateřinkách,“ řekl náměstek.

Dalším velkým problémem je podle obyvatel parkování a stav chodníků. „Toho se týká ta regenerace. Budou se opravovat chodníky, budou se opravovat dětská hřiště, budou se opravovat hřiště pro míčové hry a rozšiřovat místa pro parkování,“ řekl náměstek. Vše by mělo být hotovo v roce 2022.

VIDEO: Království lesa na Lipně je pro děti opravdovým rájem.