Upravovalo se také okolí stezky. „Byl založen nový trávník, pokácena nevhodná a přestárlá zeleň podle rozhodnutí odboru životního prostředí, stávající zeleň byla ošetřena a provedena náhradní výsadba stromů, především jasanů a líp. Stezka je dále ohraničena gabionovými zdmi a vybudováno bylo také přemostění přes potok," uvedl ředitel Technické správy komunikací (TSK) říká Petr Smolka.

Přes 700 dlouhá cesta je široká čtyři metry a má asfaltový povrch. Určena je nejen pro cyklisty, ale rovněž in-line bruslaře a pro pěší. Její stavba začala loni v listopadu.

Cyklostezka i u Běchovic

Cyklisté mohou od konce května využívat novou cyklostezku rovněž mezi Běchovicemi a Horními Počernicemi. Trasa měří více než kilometr a začíná za podjezdem železniční tratě v Běchovicích, zhruba 300 metrů od křižovatky ulic Mladých Běchovic a Českobrodské. Výstavba vyšla TSK na 24,8 milionu korun.

100 milionů do cyklistiky

Magistrát letos plánuje vložit do rozvoje cyklistiky až 100 milionů korun. Nejvyšší částka půjde na budování cyklostezek. Instalovány budou nové stojany a dál se bude rozvíjet veřejné sdílení kol, takzvaný bikesharing. Rozšířena bude za 17 milionů vytížená stezka A2 mezi Modřany a Zbraslaví a peníze půjdou také na stavbu mezi Klánovicemi a Kolodějemi, Cholupicemi a Dolními Břežany a rozšířena bude cyklostezka A1 v Radotíně.

Prostřednictvím TSK magistrát loni investoval do cyklodopravy přes 33 milionů korun. Dalších 17,6 milionu dostaly od města jednotlivé radnice.