Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Doháněli zaměstnance k sebevraždám.“ Manažeři France Télécom jdou před soud

Autor: ČTK, pk - 
17. června 2018
09:26

Bývalý šéf francouzské telekomunikační společnosti France Télécom Didier Lombard půjde spolu s dalšími šesti manažery před soud kvůli sérii sebevražd zaměstnanců. Podle soudních dokumentů, které získala agentura Reuters, budou čelit obvinění z podílu na psychologickém trýznění pracovníků.

Vlna sebevražd ve společnosti France Télécom, která nyní působí pod jménem Orange, začala v roce 2008 a vyžádala si desítky životů. Podle zprávy inspekce práce z roku 2010 vedení v rámci restrukturalizace používalo „choroboplodné“ metody, například zadávání nedosažitelných výkonnostních cílů, což přispělo k šíření sebevražedných tendencí, píše agentura Reuters.

Vedení chtělo prostřednictvím restrukturalizace snížit počet zaměstnanců o 22 tisíc lidí a dalších 10 tisíc lidí přesunout na jiná pracovní místa. Lombard, který jakékoliv pochybení popírá, odstoupil z funkce generálního ředitele začátkem roku 2010.

Lombardův právní zástupce označil rozhodnutí o zahájení soudního procesu za „absurdní“. Trestem za psychologické trýznění pracovníků mohou být až dva roky vězení a pokuta ve výši 30 tisíc eur (zhruba 770 tisíc Kč).

Terčem soudního procesu bude rovněž samotná společnost Orange. „Orange tato obvinění odmítá a své argumenty přednese během veřejného slyšení,“ uvedl mluvčí podniku.

Hasiči chytili ve vzduchu sebevraha. Za zásah dostanou ocenění:

 

sores ( 17. června 2018 11:24 )

Přeci se nezabiji že je vedení hnu.sné ho.va.do !!! Dám výpověď a najdu si jiné místo a současně toho vykořisťovatele dám k soudu.

Zobrazit celou diskusi