Pozoruhodnou kolonu, v níž zvědaví kolemjdoucí mohli vidět motorky značky Harley-Davidson, Indian i další, doprovodila dvacítka vozů Ford Mustang a zhruba stejný počet dalších amerických vozů, kterými se mohli svézt někteří postižení.

Na Václavské náměstí se začaly motocykly a auta sjíždět již po 9:00 hodině ráno. Na akci vystoupilo několik hudebních skupin. Vstup byl zdarma, ale lidé mohli přispívat do charitativní sbírky.

Odpoledne se bude dražit košile v designu Harley-Davidson vlastnoručně podepsaná legendárním motocyklovým návrhářem a bývalým viceprezidentem společnosti Harley-Davidson Motor Company Willie G. Davidsonem. Dále pak bude slavnostně pokřtěna nová kniha Duchennovi jezdci aneb Život se svalovou dystrofií.

Motorkářská charita

Největší motocyklová charitativní akce v České Republice se letos koná podesáté. Během předchozích devíti ročníků spolek MDA věnoval 4,9 milionu korun a pomohl financovat 264 projektů.

MDA Ride má dlouhou tradici například ve Švýcarsku. První motorkáři vyjeli na podporu lidí se svalovou dystrofií před více než třemi desítkami let v Kalifornii.

Fotogalerie
9 fotografií