Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tajemství Macronové: U svatby váhala, bála se, že manžel bude chtít děti, prozradil přítel

Autor: Darina Jíchová - 
15. června 2018
11:57

První dáma Francie Brigitte Macronová (65) si podle svých přátel málem nevzala „zajíčka“, prezidenta Emmanuela Macrona (40). Prý se bála, že „by mohl chtít děti“, uvedli přátelé blízcí prvnímu páru. Manželé se poznali na střední škole, kde o 25 let starší Macronová, tehdy Auzièrová, učila a vedla dramatický kroužek. Macronová se zdráhala provdat se za svého mladšího přítele, ke svatbě ale nakonec v roce 2007 došlo, informoval deník Daily Mail.

„Přece jen Emmanuel je o 25 let mladší než Brigitte a ona se bála, že jednou bude chtít děti,“ sdělil tisku Pascale Bourdel, jeden z jejích blízkých přátel. „Když se seznámili, bylo mu 15 a jí skoro 40, měla manžela a 3 děti. Jak se jejich vztah vyvíjel, Emmanuel ji požádal o ruku, ona se cítila moc stará,“ dodal.

„Pamatuju si, jak jednou přišla a řekla: Emmanuel se chce ženit. Zdráhala se jeho nabídnout přijmout. Zeptal jsem se jí, kde je problém: Podívej se, kolik mu je, jednou bude chtít mít vlastní děti a já jsem už stará,“ vzpomíná Bourdel. „Moje rada byla jednoduchá. Brigitte, jsi s ním šťastná? Pokud ano, není nad čím přemýšlet,“ popsal dilema Macronové.

Dokument o Macronových

Příběhu Macronových se podrobně věnuje dokument francouzské televizní stanice France 3. Současný prezident svou tehdejší přítelkyni nakonec ke svatbě přemluvil, vzali se v luxusním resortu ve městě Le Touquet. Součástí dokumentu je také výpověď nejmladší dcery první dámy Tiphaine Auzièrové (34), které bylo teprve 9, když se dozvěděla o aféře své matky s náctiletým studentem.

Fotogalerie Macronova žena vzdoruje stárnutí: Botox, plastiky, výplně 63 fotografií

„Byli do sebe úplně zbláznění, všem to bylo jasné. Svůj vztah nedokázali dobře skrývat. Pro všechny to bylo dost obtížné,“ popsala Auzièrová. Macronovi bylo pouhých 16, když své budoucí manželce vyznal lásku, před několika svědky se už tenkrát nechal slyšet, že si ji jednou vezme.

První manžel Macronové André-Louis Auzière se okamžitě odstěhoval z jejich rodinného domu ve městě Amiens a přesídlil do Lille. Macronovi rodiče učitelku jejich syna kontaktovali a požádali ji, aby s ním, až do jeho 18 let, přerušila kontakt. „Nemůžu vám nic slíbit,“ řekla jim podle dokumentaristů.

Drama kolem vztahu se studentem

Macron z lycea v Amiens přestoupil do školy v Paříži, nicméně svůj vztah udržovali a milenci zůstali až do rozvodu Auzièrových, ke kterému došlo až v roce 2006. „Víte, jestli bych někdy měla popsat, jak vypadá pravá láska, je to pro mě mamka a Emmanuel. Když jsou spolu, je to, jako by pro ně najednou neexistoval nikdo jiný, jen oni dva,“ řekla Auzièrová, rozpad jejich rodiny matce nevyčítá.

„Moje matka je bojovnice,“ popsala Macronovou její dcera. „Rodiče se nás vždycky snažili ochránit před dramatem, které se kolem jejich rozchodu odehrávalo. Táta odešel do Lille a my jsme přes týden byli s mamkou o víkendu s ním. Často jsem chodila s ní, když se vídala s Emmanuelem,“ prohlásila Auzièrová. Prezident přiznal, že s dětmi své manželky má dobrý vztah a že její vnoučata mu „jako děti úplně stačí“.

Podle dalších je první dáma rovněž zdrojem prezidentovy sebedůvěry. „Už v dramatickém kroužku mu říkala, aby zvýšil hlas, jinak nebude slyšet,“ uvedl jejich společný známý. Sám Macron několikrát uvedl, že bez své ženy by nebyl mužem, jakým je dnes.

Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

Výčitky a kritika okolí

Macronová v připravovaném dokumentu nevystoupí, nicméně o jeho natáčení ví a svolila svým přátelům a rodině mluvit o čemkoliv týkající se jejího vztahu s prezidentem. „Vím, že jsem ublížila svým dětem a je to ta jediná věc, kterou si vyčítám. Kdybych se ale rozhodla jinak, promeškala bych svůj život,“ sdělila tisku Macronová při jednom rozhovoru.

Když se její okolí dozvědělo o tom, že si začala románek se svým téměř o čtvrt století mladším studentem, vyvolalo to poprask. Přátelé se jí zřekli a přerušili s ní kontakty. Vztah s Macronem měl dopad i na její rodiče. Lidé na jejich adresu posílali pobouřené dopisy, kritizovali je a chodili jim plivat na dveře. Veřejnost se k jinak váženým obyvatelům Amiens a oblíbené učitelce obrátila zády.

 

Podobný příběh, ale s tragickým koncem

Dokumentaristé v jedné pasáži přirovnali vztah Macronových k případu učitelky Gabrielle Russierové z Marseilles. Ta v roce 1969 spáchala sebevraždu poté, co byla usvědčena z toho, že svedla svého 16letého studenta.

naidka ( 16. června 2018 08:46 )

To je hezké, to se mi líbí. Taky vás oba zdravím, jestli to ještě budete číst.

naidka ( 16. června 2018 08:43 )

Toto může napsat jedině úchyl.

yokky ( 16. června 2018 00:56 )

trapne,kdo toto muze napsat🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡☠☠☠💀💀💀💀💀🚑🚑🚑🚑🚑🚑

malejavelkej ( 15. června 2018 23:27 )

Vyschlá treska, vypadá, jak jeho babička. Když se mu to líbí...

vlasok ( 15. června 2018 17:40 )

Až na to, že Gregorovej amant, nie je prezidentom, ale iba obyčajným feťákom.

Zobrazit celou diskusi