Prodloužený motorkářský víkend oficiálně proběhne od 5. do 8. července. Dříve než majitelé silných strojů ale vyjedou na silnici, můžou se o den dřív přijít pobavit na koncert skupiny Rolling Stones v pražských Letňanech. V sobotu je pak čeká spanilá jízda historickým centrem Prahy, na kterou se ve třech vlnách vypraví čtyři tisíce motocyklů.

Pochlubit se účastníci nemusejí jen svými dvoukolovými skvosty, ale i unikátními přilbami. O ty se můžou všichni »poprat« taktéž v sobotu na charitativní dražbě, jejíž výtěžek mimo jiné poputuje domovu žen se zdravotním postižením. A na vybranou nebudou mít jenom jednu!

Několik motorkářských přileb vlastnoručně vyzdobila krom samotné rodiny Davidsonových i řada českých osobností. Zatímco rocker Josef Vojtek (52) na přilbu nakreslil mozek, herec Dalibor Gondík (48) to pojal v něžnějším stylu a ozdobil ji romantickými srdíčky. To Iva Kubelková (41) na to šla jinak a tu svou vyvedla v černo-zlaté. "Je to prostě královská helma pro královnu silnic. Jsou to takové speciální vesmírné struktury," vysvětlila modelka.

Spanilá jízda Prahou

„Startujeme na Letné a pojedeme přes Václavské náměstí, okolo právnické fakulty na náměstí Jana Palacha. Tam bude krátká zastávka. Poté Chotkovou ulicí, přes Letnou a zpět na holešovické Výstaviště,“ popisuje trasu sobotní jízdy Martin Heřmanský z H-D International. Další kvanta motorkářů se během čtyř dnů v Česku chystají na vlastní projížďky po celých Čechách.

Čtyři dny s Harleyi
Kdy: 5. – 8. července 2018
Kde: Výstaviště Holešovice
Vstupné: 375 Kč/den, 625 Kč/4 dny
Chat o akci na Blesk.cz s hlavním organizátorem J. Vavřinou  ve středu 20.6. od 10 - 12 hodin!

Fotogalerie
2 fotografie