Zboží za šest tisíc korun schované v tašce objevila za pokladnami obchodu ve Starobrněnské ulici ostraha, přivolala proto hlídku strážníků. „Straka“ se ke krádeži přiznala, jenže u sebe pro změnu neměla doklady. Z obchodu tak slečna putovala na policejní služebnu.

„Přivolaní státní policisté zjistili, že kromě toho, že je dívka podezřelá z krádeže, je také celostátně hledaná,“ poznamenala mluvčí městské policie Tereza Kadrnožková.

Alkohol prý koupil kamarád

Další případ se odehrál na zastávce Zoologická zahrada v Brně-Bystrci. Jeden z cestujících se obával o stav mladé ženy, která se stěží držela na nohách, zavolal proto na linku 156. Autohlídka strážníků našla na lavičce slečnu, ze které byl cítit alkohol a se strážníky nedokázala souvisle mluvit.

Jak se po chvíli podařilo zjistit, teprve sedmnáctileté dívce měl alkohol koupit kamarád. „Dechová zkouška ukázala nejprve 1,79 promile, o chvíli později pak dokonce 1,91 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Opilou teenagerku odvezla sanitka do Dětské nemocnice. Kvůli podezření ze spáchání trestného činu podání alkoholu nezletilé se případu ujala republiková policie.

VIDEO: Tragikomické video ze Znojma: Žena a její partner se totálně opili, o roční dítě se musela postarat úřednice radnice.