Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Těhotná Jana nechala Sabinku (†2,5) v rozpáleném autě a šla na vyšetření, dítě zemřelo

Video se připravuje ...
Autor: shp, ČTK, lm - 
11. června 2018
15:12

Těhotná matka (30) nechala ve slovenském městě Trstená svou teprve dva a půl roku starou Sabinku zamčenou v autě. Když se k vozu vrátila, zjistila, že je zle. Odnesla ji do nemocnice, ale bylo již pozdě.

Třicetiletá Jana nechala dítě zamknuté v autě na parkovišti a odešla na vyšetření na vyšetření. Podle TV Markíza je žena těhotná a do nemocnice šla na gynekologii, kde mohla být i několik hodin. Nikdo z kolemjdoucích si bohužel nevšiml, že děťátko ve voze umírá.

Když se matka vrátila, Sabinka byla v bezvědomí. „Po návratu k autu vzala své dítě ihned do nemocnice, protože nejevilo známky života. Jeho tělesná teplota byla na hranici 46 stupňů,“ uvedla policie. Později se ale omluvili za chybu a uvedli, že dítě mělo teplotu 40,6 stupňů Celsia, nikoliv 46.

"Dítě už bez známek života přinesli na stanici záchranné zdravotní služby v Trstené, která se nachází v budově nemocnice. Záchranáři v té době nebyli na výjezdu, ale přítomni na stanici a dítě začali okamžitě oživovat. Bohužel přes jejich maximální úsilí se ho nepodařilo zachránit," řekla televizi mluvčí záchranářů Alena Krčová.

Sabinka bohužel na místě zemřela. Přehřátý organismus nezvládl tak velký nápor. Běžná teplota lidského organismu se pohybuje zhruba do 37 stupňů Celsia a při překročení hranice 42 stupňů Celsia hrozí podle lékařů smrt.

Policie případ vyšetřuje, matce hrozí vězení. Na Slovensku nejde o první takovou tragédii. Před třemi lety zemřelo v Nitře dvouleté dítě, které jeho otec zapomněl ve vozidle.

VIDEO: Rodiče v Brně nechali v rozpáleném autě holčičku: Upocenou a omdlévající ji zachránili strážníci

Video  Rodiče nechali v rozpáleném autě holčičku: Upocenou a omdlévající ji zachránili strážníci  - MP Brno
Video se připravuje ...

Ze stejného důvodu je nebezpečný i zvyk mnoha maminek či babiček chránit děti v kočárku před sluncem pomocí pleny.

Monikay ( 12. června 2018 14:39 )

I kdyby nebylo to vedro, problém mi přijde hlavně v tom, nechat takhle malé dítě někde samotné. Neví přece, jak dlouho bude v ordinaci čekat!

7MarfyhoZakonu ( 12. června 2018 12:58 )

 Elektrické křeslo pro matku vražedkyni !

Voda ( 12. června 2018 02:12 )

 Takové by neměli mít děti.Doufám,že půjde do vězení.

1pravda1 ( 12. června 2018 00:02 )

Nechali byste dítě samotné v autě několik hodin třeba i na jaře? To neměla o dítě vůbec starost? No hlavně že je těhotná, to musí mít otec dětí radost, - několik hodin ho nechala v autě. Ta gynekologie na Slovensku asi taky nebude nic moc.

Ven. ( 11. června 2018 23:06 )

 Tragédie,hnus k tomu nechat diskusi,Plesk by se měl stydět.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání