Na jeviště je s novou kapelou, kterou založila s Adamem (42), synem Pavlíka a Věry Špinarové (†65). Pozvala si je ale jen hrstka pořadatelů. „Něco málo v tomto létě máme. Nějaká čtyři vystoupení. Takže letos si to budeme spíš osahávat a rozjedeme to až příští jaro,“ svěřila se nám zpěvačka. I kdyby nechtěla pustit z ruky mikrofon celé léto, neměla by na vybranou, pořadatelé už mají plno.

Komplexně jsme se dali dohromady až v dubnu, a to už bylo těžké shánět nějaké vystoupení, takže letos ještě lehce,“ netajila se nám s tím, že si aspoň dají dohromady nový repertoár. S velkým výdělkem ale počítat nemůže. Od smrti manžela Ivo Pavlíka to není zdaleka první zklamání... Přes třicet let v něm měla oporu.

Ivoš byl zvyklý se mnou jezdit, vše zařizovat, a kdybych mu tohle upřela, určitě by ho to psychicky ničilo a jeho zdraví neprospělo. Musel žít na plný plyn,“ přiznala zpěvačka, že jí manžel domlouval vystoupení až do svého skonu. Když se mu tak loni v létě zastavilo srdíčko, dostala se do slepé uličky i pracovně. Čtrnáct dní po jeho smrti sice odzpívala dva předem domluvené koncerty, pak se ale z jeviště spíše stáhla.

Nápor na psychiku

A neměla ani moc na vybranou. Než stačily plakáty na turné s Věrou Špinarovou pořádně zaschnout, už se zase stahovaly. Zpěvačka v březnu zkolabovala v Čáslavi a k životu už se neprobrala. Heidi s její smrtí nepřišla jenom o kamarádku, ale i přibližně o 200 tisíc korun, které měla za osm koncertů inkasovat. Odchody nejbližších se samozřejmě podepsaly i na zpěvaččině psychické kondici.

Práci jsem odmítla, také nemám energii, abych se veselila,“ řekla na Frekvenci 1 čtyři měsíce po manželově smrti. V únoru ji přitlačila ke zdi i televize Barrandov. Ve svém pořadu Aféry měla přitvrdit, a tak raději rovnou podala výpověď. Další zdroj příjmů byl pryč.

Fotogalerie
53 fotografií