Pro návštěvníky je od pátku do neděle k dispozici speciální autobusová linka č. 400, která bude v pravidelných intervalech odjíždět z Mendlova náměstí. Motorkáři mohou své stroje poprvé zaparkovat na Polygonu Brno, který se nachází přímo vedle přírodní tribuny C. V provozu bude i úschovna helem a kombinéz v budově tzv. střelnice,“ nabídl několik doporučení jak se dostat na Masarykův okruh mluvčí Automotodromu Brno Petr Boháč.

Řidiči aut mohou využít i parkoviště před Masarykovým okruhem. V žádném případě by ale neměli nechávat své vozy v lese. „Do Žebětína a okolí Masarykova okruhu vysíláme tři desítky strážníků, budou na vytížených křižovatkách, velkou pozornost ale budou věnovat i bočním cestám, aby předešly nelegálnímu parkování v lesích,“ upozornil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Policisté chystají rozsáhlé kontroly

Vidět budou i policisté. „Připravili jsme poměrně rozsáhlé bezpečnostní opatření, ve kterém se zaměříme především na plynulý a bezpečný příjezd a odjezd návštěvníků Masarykova okruhu. Stranou nezůstanou ani bezpečnostní opatření na okruhu, v kempech a jeho blízkém okolí, stejně tak i ve městě samotném,“ ujistil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Volné tréninky mohou zájemci vidět už dnes v pátek. Kvalifikace a závody jsou na pořadu po celou sobotu v neděli. Hlavní kategorie startují po oba dny shodně ve 13 hodin. Zcela výjimečně se ve světovém šampionátu představí hned 7 Čechů, kromě Ježka totiž dalších šest dostalo divokou kartu.

Startuje i dívka

Jednou ze startujících bude i osmnáctiletá Alexandra Pelikánová z Brno Circuit Junior Racing Teamu, která se objeví ve své kategorii Supersport 300. „Je to pro mě velká výzva a zároveň příležitost jak se učit od těch nejlepších. Přece jenom mají všichni spoustu zkušeností. Nikdy jsem nic podobného nezažila, takže už se nemůžu dočkat,“ těší se brněnská rodačka. Pelikánová letos závodí především v evropském šampionátu Alpe Adria.

Jednodenní vstupenka Silver, se kterou můžete na přírodní tribuny, vyjde na 990 korun, Gold na sedadlových tribunách vyjde na 1 390 korun. Dvoudenní Silver stojí 1 290 korun a dvoudenní Gold 1 790 korun. VIP vstupenky, stejně jako společné balíčky vstupenek na superbiky a srpnovou MotoGp, jsou již beznadějně vyprodány.

VIDEO: Polygon v Brně je přednostně určen na výuku školy smyku. O víkendu ale poslouží jako odstavné parkoviště pro motorkáře, kteří zavítají na závod mistrovství světa superbiků.

Video
Video se připravuje ...

Brno slavnostně otevřelo bezpečnou školu smyku na brněnském Masarykově okruhu. Polygon je nejmodernější v Evropě. Hynek Zdeněk