Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný vzkaz přítelkyně Petra Hübela, který jel rakovinu léčit do Peru: Žiji dál.., pomalu, ale jistě

Autor: dce - 
7. června 2018
17:49

Je to tři čtvrtě roku, co zemřel Petr Hübel (†24), jenž agresivní rakovinu, kterou trpěl, jel léčit za šamany do Peru. Vyzkoušel všechny možnosti a nevzdával se, nemoc byla ale silnější. Jeho přítelkyně Simona s ním byla do poslední chvíle. Nyní zveřejnila dojemný vzkaz na sociálních sítích.

Simona pomáhala Petrovi v boji s nemocí dlouhé měsíce. Ani ona se nevzdávala a podporovala ho v léčbě, jak jen to šlo. I pro ni byla jeho smrt velkou ranou. "Ještě před pár týdny jsem si totiž nedokázala představit, že bych do svého života, do svého srdce pustila někoho jiného.. Ale potom jsem na své cestě potkala člověka, který měl a má pochopení pro to všechno, (s) kým jsem byla a kým jsem," prozradila Simona na sociálních sítích.

"Až mě někdy někde uvidíte držet za ruku tohoto muže.., už to nebude Peťko... Toho jsem za ruku držela do poslední chvíle, do jeho posledního dechu," začíná Simonin vzkaz u fotky dvou stínů - mužského a ženského -, které se drží za ruce.

"Osud... nebo snad Peťko? Ty sis vždy přál jediné: 'Buď šťastná, prosím..,' a já se po dlouhé době opravdu vedle někoho šťastná cítím," napsala dívka. "Sice už jsi odešel, ale já se postarám o to, aby Tvá památka neodešla nikdy... Navždy totiž zůstáváš v mém srdci, duši i paměti. A nejen v té mé, HRDINO," vzkázala Petrovi do nebe.

Až mě někdy někde uvidíte držet za ruku tohoto muže.., už to nebude Peťko... Toho jsem za ruku držela do poslední chvíle, do jeho posledního dechu. • Teď mám vedle sebe někoho, kdo naopak drží mě. Toho, který se nenechal odbít mýma náladama, chladným odstupem, mou smrští emocí, které se během našeho poznávání nekontrolovatelně dostávaly na povrch. Ještě před pár týdny jsem si totiž nedokázala představit, že bych do svého života, do svého srdce pustila někoho jiného.. Ale potom jsem na své cestě potkala člověka, který měl a má pochopení pro to všechno (s) kým jsem byla a kým jsem. Osud,..nebo snad Peťko? Ty sis vždy přál jediné: ,,Buď šťastná prosím..” .., a já se po dlouhé době opravdu vedle někoho šťastná cítím. 🌈⚽️ D Ě K U J U. ❤️ • Žiji dál.., pomalu ale jistě. Kdyby ne, tak by sis tam nahoře ťukal na čelo, že jsi mě za tu dobu našich trápení a radostí nic nenaučil. Naučil. Víc než si Ty sám dokážeš představit a jsem za Tebe a za to vše nesmírně vděčná. Fakt! • Sice už jsi odešel, ale já se postarám o to, aby Tvá památka neodešla nikdy.. Navždy totiž zůstáváš v mém srdci, duši i paměti. A nejen v té mé HRDINO..🌈❤️ děkuju! . . #neverforgetyou #stillinmyheart #forever #iloveyou #myhero #thankyou #foreverything #alive #jednousevsichnisetkame #tamzaduhou #guardianangel #heaven #staystrong #just #thanks

Příspěvek sdílený 🌈Simona Dočkalová (@simonadockalova),Čen 7, 2018 v 4:45 PDT

Petrovi bylo 23 let, když zjistil, že má rakovinu - konkrétně non-Hodgkinův velkobuněčný difúzní B-lymfom. "Klasická léčba u mě nezabrala. Jsem chemorezistentní a prošel jsem víceméně vším, co současná léčba nabízí… Snažím se ze všech sil motivovat nemocné lidi, aby náročnou léčbu nevzdali," napsal mladík na svém blogu. Odjel se léčit i do Peru k tamním šamanům, ani ti mu nepomohli a nezabrala ani biomolekulární léčba. Petr bojoval s nemocí do posledního dechu, zemřel 26. září, pár dní po svých 24. narozeninách.

agfor ( 8. června 2018 12:52 )

Jel za šamanem ? No, šaman z pralesa nebo šaman s titulem, je to jedno, úspěšnost zabití je stejná.

Monikay ( 7. června 2018 17:58 )

Měl kliku že měl takovou holku

Zobrazit celou diskusi