Kriminalisté v Brně vyšetřovali případy vykradených rodinných domů a firem. Spustili proto akci, kdy začali rodinné domy více hlídat a vyplatilo se to. „V Černých Polích narazili na dva podezřelé muže, kteří právě opouštěli rodinný domek s napěchovanými batohy na zádech. Jak se ukázalo, oba zadržení u sebe měli věci, pocházející právě z onoho domu,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Při následném vyšetřování vyšlo najevo, že oba kumpáni toho mají na svědomí mnohem více. „Kriminalisté jim sdělili obvinění hned ze sedmi skutků, některých se dopustili společně, jindy působili jednotlivě. A brali doslova všechno: dodávku, peníze, šperky, nářadí, jízdní kolo či vysokotlaký čistič,“ upřesnil Šváb.

Oba zloději byli obviněni z krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Celkem způsobili škodu za více než 2,5 milionu korun. Trestní zákoník na to pamatuje sazbou odnětím svobody až na 8 let. Oba  jsou ve vězení už nyní, a to za předchozí trestnou činnost,“ dodal mluvčí policie.

Fotogalerie
6 fotografií