Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejdražší rande, nejlevnější párty: Jak obstála Praha mezi světovými metropolemi?

Autor: zst - 
12. června 2018
20:25

Chcete vzít svůj protějšek na exotické rande? V japonském Tokiu a americkém New Yorku si na něj přichystejte plnou peněženku, naopak levně okouzlíte večeří, drinkem a vstupenkou do kina v hlavním městě Mexika nebo v Praze. Pokud se chystáte na víkendovou „pařbu“ a máte hluboko do kapsy, nejezděte do Švédska, Švýcarska nebo do Miami. Uvedla to ve svém průzkumu banka UBS.

Z průzkumu vyplývá, že obecně se daleko více „prohnete“ při pozvání na rande, než během prohýřené noci. Mezi 13 porovnávanými městy se na žebříčku objevila i česká metropole. Praha skončila na čtvrtém místě mezi nejlevnějšími městy pro páteční či sobotní párty. Rande tu pak vyjde nejlevněji hned po Mexico City.

Nejdražší rande v romantické Paříži? Trumfy drží Tokio

Večeře, k tomu nějaké pití a lístky do kina. Nikterak originální rande vyjde podle průzkumu v hlavním městě Japonska Tokiu na 4 400 korun. Jen o pár korun levnější je americký New York a přes 4 tisíce dáte i ve švédském Stockholmu. A pokud se ptáte, kde je hlavní město romantiky Paříž, pak vězte, že až v polovině tabulky. Stejné rande by vás tam vyšlo na zhruba tři tisíce korun.

Naopak nejlevněji okouzlíte v Mexico City (za 1870 korun), Praze (1900 korun) nebo brazilském Riu (2100 korun). 

Prohýřená noc s fast foodem: Drahé Švýcarsko, průměrná Praha

To páteční či sobotní párty už v Praze tak levná není. Za taxi, vstup do klubu, dva drinky a jídlo z fast foodu (konkrétně Big Mac) zaplatíte v průměru tisícovku. V Mexico City za stejnou noc zaplatíte zhruba polovinu a o něco levnější je i brazilské Rio de Janeiro. V Tokiu to překvapivě není takový „ranec“ jako v případě rande - noc vás vyjde zhruba na 1300 korun.

Druhé straně žebříčku vévodí Zurich (přes 2 tisíce korun). Nejdražší je ve Švýcarsku ze všech měst taxi, třetinu ceny spolkne také alkohol. Druhým nejdražším místem kde to „rozjet“ je podle UBS americké Miami a švédský Stockholm (kolem 1900 korun).

Nejdražší párty zažijete v Zurichu (Švýcarsko), nejlevnější naopak v Mexiku nebo v Moskvě. Nejdražší párty zažijete v Zurichu (Švýcarsko), nejlevnější naopak v Mexiku nebo v Moskvě. | www.statista.com

meverickx ( 12. června 2018 20:57 )

Rande v Praze ,, Vstup na výstavu Terakotové armády , nějaká čína litr ,.,. Kavárna Slavie 2 krát Salát Cesar a pak víno až do zavíračky cca 1500 za 5 hodin ,.,. Dva guláše na rychlovku v bufetu a pak nějaká flaška na byt 500 Prohlídka ZOO , tam něco na zub a nějaké pití 700 ,,. A nebo jeden drink na Diskotéce krabička kondomů a rychlovka venku na čerstvém vzduchu 200,.,. Když se zadaří

Zobrazit celou diskusi