Výroční zprávu mělo hnutí dodat Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. „Vláda už dostala podnět, aby návrh na pozastavení podala Nejvyššímu správnímu soudu,“ řekla Klára Pěknicová z tiskového oddělení ministerstva vnitra. Vláda o tom zatím nerozhodla.

Podle ní se bude vláda zabývat návrhy na pozastavení činnosti a rozpuštění některých politických stran a hnutí až po podzimních komunálních a senátních volbách. „Případné nepředložení finanční zprávy politického hnutí Slušní lidé i za rok 2017 by nemělo mít dopad na jeho kandidaturu,“ dodala Pěknicová.

Povinnost odevzdat zprávu za loňský rok měly strany do dubna. Hnutí Slušní lidé tvrdí, že zprávu o financování úřadu poslalo. Podle Tomáše Hudečka ji ale úřad neobdržel ani počátkem tohoto týdne, přestože k tomu hnutí vyzval.

Pokud by hnutí získalo mandáty ve volbách, jeho členům by zůstaly. Jestli však Slušní lidé nepošlou výroční zprávy dva roky po sobě, hrozí jim rozpuštění a dohledový úřad jim může dát až dvoumilionovou pokutu.

VIDEO: »Ježíš znásilnil muslimku«: Skandální hra V Brně a protesty hnutí Slušní lidé

Video
Video se připravuje ...

»Ježíš znásilnil muslimku«: Skandální hra V Brně a protesty hnutí Slušní lidé Slušní lidé