Stašová se s Havlů znala právě přes jejího otce, legendárního překladatele klasických her Williama Shakespeara či Neila Simona. Křtila její kuchařské knihy, a když měla Simona v únoru premiéru jedné z těchto her v divadle Kalich, myslela s pozvánkou právě i na Karin. Jenže ta už přijít nemohla.

Známá autorka knihy Vaříme s remoskou nervově kolabovala a postupně přestávala přijímat potravu. Nakonec zemřela v sobotu 2. června na celkové selhání organismu v pražské motolské nemocnici.

Podle zdrojů z okolí Havlů to byla právě Stašová, kdo do nemocnice telefonoval lékařům, aby je vyburcoval k maximální snaze o záchranu jejího života. Bohužel, lékaři už Havlů pomoci nedokázali. A rozloučit se nemohla asi s manželem. "Z nemocnice se ještě v pondělí před její smrtí posílala žádost na vězeňskou službu, aby jí bylo dovoleno rozloučit se s manželem, ale než to prošlo úředním molochem, Karin upadla do kómatu a skonala. Je hrozné, že zemřela za takových podmínek,“ prozradila kamarádka kuchařky a překladatelky Dana Homolová.

Stašová se ke smrti kamarádky nevyjádřila. Podle informací Blesku obě ženy pojil i blízký vztah k Itálii. Havlů do ní v roce 1985 emigrovala a i když se po revoluci 1989 vrátila do Prahy, do Itálie, kde měli s manželem byt, se často vracela. Stašová tam za ní byla dvakrát i na návštěvě...

Fotogalerie
2 fotografie