Partičce se nejvíce líbila měděná lana a kabely. Nejdřív dva z podezřelých vykradli budovu bohumínské drátovny a pak měli všichni tři rovnou dvakrát ukrást měděné kabely z železničního koridoru v Dětmarovicích. Tím způsobili škodu 240 tisíc korun.

Naposledy se v pondělí večer vydali ukrást zesilovací lana mezi osmi sloupy na trati mezi Karvinou a Dětmarovicemi. Nejdřív je ustřihli a následně připravili do příkopu. Později se pro lup vrátili, to už ale na místě, kde způsobili škodu ve výši 200 tisíc korun, nebyli sami.

Video
Video se připravuje ...

Záběry policie ze zatýkání zlodějů kovů archiv PČR

Z oblohy totiž na ně „dohlížel“ policejní vrtulník, který předával informace zasahujícím kriminalistům. „Policejní vrtulník není využíván pouze při pátrání po osobách nebo dohledu nad silničním provozem,“ upřesnil policejní mluvčí Richard Palát.

Video
Video se připravuje ...

Vrtulník zasahoval proti sběračům kovů na Karvinsku. archiv PČR

Na dva muže byla uvalena vazba a hrozí jim až 10 let vězení. Jsou totiž nepolepšitelnými recidivisty. Jeden z nich byl již devětkrát odsouzený a druhý dokonce dvanáctkrát. Třetí muž (36) je stíhán na svobodě a hrozí mu až pět let vězení.