Důvodem stavby silnice je oprava mostu nad železniční tratí v ulici Evropská. Kvůli tomu je zde nutné jezdit kyvadlově, dopravu řídí semafor. „V době mnoha charterových letů a dovolených by lidé zůstávali stát neúměrně dlouho v kolonách, letiště totiž dosud nemělo žádnou náhradní příjezdovou cestu,“ uvedl předseda představenstva Letiště Brno Milan Kratina.

Cesta bude fungovat až do 30. září, kdy končí sezona letních dovolených. Po Evropské se tak bude přijíždět a po provizorní cestě odjíždět, lidé se po ní dostanou na ulice Tuřanka a Řípskou. Přestože jde o cestu provizorní, je vyasfaltovaná.

Podařilo se odstranit zcela zásadní dopravní komplikaci, která mohla v letním provozu prakticky zastavit veškerou silniční dopravu včetně autobusové z letiště a na něj a která se mohla přelít až na dálnici D1. Krajský úřad přispěl zejména tím, že povolovací proces pro náhradní silnici trval nejkratší možný termín,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Silnice vznikla i díky tomu, že provozovatel letiště začal se stavbou dopravního centra, které bude sloužit k překládání a skladování zboží. K tomu potřeboval postavit staveništní cestu a tu se podařilo schválit jako regulérní silnici.

VIDEO: Brněnské letiště je využívané hlavně v letním období, kdy jej využívají turisté k cestám za vysněnou dovolenou. Takto vypadá přistání v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Brněnské letiště je využívané hlavně v letním období, kdy jej využívají turisté k cestám za vysněnou dovolenou. Takto vypadá přistání v Brně. Hynek Zdeněk