Na konci května na silnici v lese u Kašperských hor oficiálně začalo natáčení třetí a závěrečné řady seriálu Policie Modrava, kterému předcházelo tisíce hodin přípravy od počítače. „Minulý rok jsem se spoluscenáristou Mirkem Vaicem seděl deset měsíců v kanceláři a psali jsme od osmi ráno do čtyř odpoledne včetně sobot i nedělí, abychom to stihli,“ prozradil režisér.

Jemu a jeho padesátičlennému týmu ale nejprve plány zkřížilo počasí. Nejprve se na obloze honily mraky a pak přišla bouřka. „Počasí na Šumavě je zkrátka proměnlivé, obzvlášť teď v tomto období. V červenci a srpnu to bude lepší. Ale začátky jsou tu kvůli počasí těžké,“ vysvětloval Soukup, který i přesto plán dodržel. Všechny to stálo velké úsilí a na place byli od jedenácti dopoledne až do jedenácti v noci.

Kromě Šumavy se bude na podzim natáčet také na Klatovsku, Sušicku, v Plzni a okolí. V nových dílech nebudou chybět staré známé postavy - Jana Vinická v podání Soni Norisové (44), major Koutný v podání Jaroslava Satoranského (78), Kamil Sedláček alias Filip Tomsa (34) či Lucie Krásenská, kterou ztvárňuje Jaroslava Stránská (48).

Sestavu ale doplní půvabná Slovenka Karin Haydu (41), která se narodila v rodině bratislavského podnikatele Juraje Haydu a Marie, rozené Czuczorové. Po střední vystudovala herectví a objevila se už například v seriálu Panelák či slovenské Ordinaci v růžové zahradě. Devět let se podílela na tvorbě pořadu Čo dokáže ulica.

VIDEO: Ukázka z dramatického dílu Policie Modrava: Při natáčení autonehody šlo o život!

Video
Video se připravuje ...

Policie Modrava: Při natáčení autonehody šlo o život! TV Nova

Teď musí pilovat češtinu a navíc ji na place hned čekaly milostné scény. Ztvárňuje totiž milenku poručíka Karla France, jehož hraje Jan Monczka (62). „On v noci prchá z jejího bytu přes lodžii. To je takový oddechový,“ prozradil detail ze scénáře režisér.

„Táňa je velmi prostořeká, optimistická, živelná… Je spontánní, to je možná to, co na ní mají lidé rádi,“ odtajnila pak o své postavě Karin. Víc už se ale diváci dozví při vysílání v příštím roce. Ještě předtím musí padnout poslední klapka natáčení, která je zatím naplánovaná na říjen.

Grilovačka na uvítanou

Ovšem zatím je natáčení teprve na začátku. Své shledání však štáb nezapomněl oslavit. „Moc jsem se těšil. Přijel jsem už v neděli a přibržďoval v každé zatáčce, abych si vychutnal krajinu. Před cedulí Srní jsem zastavil, nadechl se a naskočila mi husí kůže,“ nechal se slyšet herec Michal Holán (34).

„Když jsem vyjel k Vydře, kde všichni čekali, už tam běžel gril a rozjížděla se zábava. Teď jsem poprvé na place, za chvíli točím a nemůžu se dočkat,“ dodal představitel policisty Jáji Krásného.

Útok na rekord

Nova chce jistě třetí řadou kriminálky ze Šumavy zabodovat. S první a druhou sezónou se jí to ostatně povedlo.

Sledovanost seriálu Policie Modrava
Autor: archiv
 

Fotogalerie
59 fotografií