Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Panika v berlínské katedrále: Muž vytáhl nůž, policisté ho postřelili do nohy

Autor: ČTK - 
3. června 2018
18:35

Pořádný rozruch zažili v neděli návštěvníci Berlínského dómu. Ozvala se tam střelba. Ovšem nikoli od útočníka, ale policejní. Podle německé policie však střelba neměla nic společného s terorismem. Policista totiž postřelil do nohy muže, který uvnitř způsobil paniku.

Německá policie dnes odpoledne postřelila muže v Berlínském dómu. Podle agentury Reuters o tom informovala policejní mluvčí bez uvedení bližších podrobností. Policisté uzavřeli okolí katedrály, na místo dorazily sanitky, uvedla německá média. Berlínský dóm je vyhledávanou turistickou atrakcí v centru německé metropole.

Podle informací deníku Die Welt je postřeleným člověkem Němec, který údajně v davu lidí uvnitř katedrály vytáhl nůž a způsobil paniku. Po zásahu policie není v ohrožení života, uvedl list.

„Byl postřelen do nohy. Prosíme, předejděte šíření poplašných zpráv,“ potvrdila později na Twitteru policie mediální zprávy. S pozdějším dovětkem, že incident neměl skutečně nic společného s terorismem.

Policisté zasahovali krátce po 16:00 SELČ. Fotografie na sociálních sítích ukazují policisty se samopaly, kteří hlídkovali u uzavřené katedrály. Podle listu Tagesspiegel byl při akci zraněn ještě jeden člověk.

fotrpjotr ( 4. června 2018 03:38 )

Dostane nálepku"psychicky nemocný",takže bude v pohodě.

cocumysvole ( 3. června 2018 22:09 )

Zaráží mě proč ho netrefili do hlavy.

Zobrazit celou diskusi