K nezáviděníhodné příhodě došlo v neděli kolem poledne ve farnosti U Habrovky v pražské Krči. Pětilitrový barel, který obsahoval nezanedbatelné množství bublinkaté nealkoholické tekutiny, explodoval. Na místě musela zasazovat Zdravotnická záchranná služba kvůli zranění mladé ženy, i Policie ČR.

Video
Video se připravuje ...

V neděli po poledni došlo k explozi několikalitrového barelu nealkoholického nápoje. Zraněna při tom byla jedna osoba. Aktu.cz

Na místě jsme provedli šetření a dospěli jsme k závěru, že se nejednalo o žádný přestupek s cizím zaviněním. Případ byl tudíž odložen,” vysvětlila mluvčí policie Andrea Zoulová. Podle šetření došlo k explozi především neopatrnou manipulací s umělohmotným barelem. Například tu, že byl uzavřený barel vystaven dlouhodobým vysokým teplotám, díky kterým v něm vzrůstal tlak.

Žena skončila v nemocnici

Exploze barelu pravděpodobně nebyla příliš nebezpečná pro své okolí, přesto kvůli ní musela být hospitalizovaná mladá žena, která v tu chvíli stála poblíž. „Posádka ZZS odvezla do Thomayerovy nemocnice ženu ve věku 21 let na ORL, kvůli potížím se sluchem,” vysvětlila mluvčí ZZS Praha Jana Poštová.

Fotogalerie
4 fotografie