Třicetiletý Stach moderuje televizní pořad Hyde Park Civilizace, který se zaměřuje na otázky vědy i celospolečenská témata. Za posledních pět let v pořadu vedl rozhovory s 15 držiteli Nobelovy ceny a mnoha dalšími světovými vědci. Je také hlavním moderátorem redakce Věda 24, kterou Česká televize vytvořila v roce 2016. Ve stejném roce také Stach obdržel od Akademie věd ČR čestnou medaili Vojtěcha Náprstka za popularizaci vědy.

Podle statistik celosvětového centra pro planetky Minor Planet Center ke konci loňského roku astronomové celkem objevili 746.412 planetek, z toho bylo přes půl milionu očíslováno. Pojmenování nese 21.191 planetek.

Planetky dostávají jména po významných osobnostech. Planetka číslo 1841 tak například nese jméno prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, planetka číslo 1834 je pojmenována po Janu Palachovi, který se v lednu 1969 upálil na protest proti invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Astronomové pojmenovali planetky také po mecenášce umění Medě Mládkové nebo význačném vědci Jaroslavu Heyrovském. Vesmírem putuje také planetka pojmenovaná po Ferdinandu Vaňkovi, postavě ze hry Audience Václava Havla.

První planetku sluneční soustavy objevil před 211 lety na Nový rok italský matematik, astronom a teolog Giuseppe Piazzi. Těleso o průměru zhruba 1000 kilometrů pojmenoval Ceres. Je největší v hlavním pásu planetek mezi Marsem a Jupiterem.